
Tirpstantys burnoje sviestiniai sausainiai
Paprastuciai bet labai skanus ir tiesiog tirpstantys burnoje sviestiniai sausainiai. Šis receptas yra labai paprastas ir tinka tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms. Galima papuošti arba ne, o taip pat galima sutepti su džemu ir suklijuoti tarpusavyje.
Reikalingi Įrankiai
- Konditerinis maišelis (Su norimu antgaliu)
- Kepimo popierius
- Orkaitė (180°C viršus+apačia su vėjeliu)
Ingredientai
- 250 g Sviestas - Kambario temperatūros
- 75 g Cukraus pudra
- 1 a.š. Vanilė
- 190 g Miltai
- 80 g Kukurūzų krakmolas
Gaminimo eiga
- Sviestą išplakame iki purumo su cukraus pudra ir vanile.
- Per kelis kartus įsijojame sumaišytus miltus ir krakmolą.
- Tešlą sudedame į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir spaudžiame ant kepimo popieriaus.
- Kepame 180°C viršus+apačia su vėjeliu apie 10-12 min arba kol įgauna gražią auksinę spalvą.
- Leidžiame atvėsti kad sutvirtėtų. Galima papuošti arba ne, galima sutepti su džemu ir suklijuoti tarpusavyje, puošiame kaip fantazija leidžia.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais ar dekoracijomis, pvz., šokolado glaistu ar riešutais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 50mgSkaidulos: 1gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg