Tiršta rugštynių sriuba su bulvėmis ir kiaušiniais

Tiršta rugštynių sriuba su bulvėmis ir kiaušiniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši tiršta rugštynių sriuba yra puikus pasirinkimas, kai norisi sočių pietų. Ji verdama vištienos sultinyje ir papildoma bulvėmis, morkomis, virtais kiaušiniais ir grietine. Šis receptas primena tradicinius lietuviškus patiekalus, tačiau su šiuolaikiniu posūkiu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sriubai virti, apie 3 litrus)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas (Maišymui ir sriubai dalinti)
  • Virtuvinis termometras (Pasirinktinai, temperatūrai tikrinti)

Ingredientai
  

Vištienos sultinys

  • 1 l Vištienos sultinys
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 2 vnt Morkos - Nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
  • 200 g Rugštynės - Šviežios, supjaustytos
  • 4 vnt Virti kiaušiniai - Supjaustyti perpus
  • 100 ml Grietinė - Patiekimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite puodą ir supilkite vištienos sultinį. Užvirkite.
  • Į puodą sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves bei morkas. Virkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Į sriubą suberkite rugštynes ir virkite dar apie 5 minutes, kol rugštynės suminkštės.
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite su puselėmis virtų kiaušinių ir šaukštu grietinės kiekvienoje lėkštėje.

Pabaigai…

Jei norite sriubą padaryti dar sodresnę, į ją galite pridėti kelis šaukštus sviesto arba aliejaus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiaušiniai, Morkos, Rūgštynės, Sriuba, Vištienos sultinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating