Tiršti barščiai su lietuviškomis dešrelėmis ir baravykais

Tiršti barščiai su lietuviškomis dešrelėmis ir baravykais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ką gaminate, kai grįžtate naktį iš visai netrumpų atostogų? Beveik 10 dienų besilepinus prabangiu ir paprastesniu, bet restoranų maistu, mano organizmas labai norėjo sriubos. Iš lietuviškos šilumos sugrįžus į gerokai vėsesnę Norvegiją, mūsų skrandžius šiandien šildo barščiai. Tokie tiršti, kad šaukštas stovėtų. Su lietuviškom parūkytom dešrelėm, su pačios rinktais džiovintais baravykais…
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Keptuvė (Svogūnų ir daržovių apkepimui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta (Daržovių ir dešrelių pjaustymui)
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Samčiai (Sriubai į lėkštes supilti)

Ingredientai
  

Sultinys

  • 1.5 l Jautienos sultinys - Naminis, ilgai virto

Daržovės

  • 2 vnt Morkos - Stambiai pjaustytos
  • 4 vnt Bulvės - Ką tik iškastos
  • 1 vnt Svogūnas - Apkeptas
  • 1 vnt Jaunos cukinijos galiukas - Apkeptas
  • 1 sauja Džiovinti baravykai - Numirkyti

Prieskoniai

  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai

Mėsa

  • 300 g Lietuviškos rūkytos dešrelės - Pjaustytos

Papildomi ingredientai

  • 2 vnt Pomidorai - Blanširuoti
  • 4 vnt Virtas burokėlis - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Jautienos sultinį užvirti dideliame puode. Įdėti stambiai pjaustytas morkas ir bulves. Virti, kol daržovės bus beveik išvirusios.
  • Svogūną, kapotą gelsvę, cukinijos galiuką ir džiovintus bei numirkyti baravykus apkepinti keptuvėje. Vandens nuo baravykų neišpilti, o įpilti į puodą su sultiniu.
  • Į puodą su sultiniu ir daržovėmis įdėti pjaustytas rūkytas dešreles ir keptuvės turinį. Virti dar kelias minutes.
  • Įdėti blanširuotus pomidorus ir tarkuotus virtus burokėlius. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Virti dar kelias minutes ir išjungti.
  • Leisti sriubai pastovėti apie 20 minučių, kad persipintų skoniai. Patiekti su grietine ir žalumynais.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairias dešreles ir pridėti daugiau daržovių pagal skonį. Jei baravykų nėra, galima naudoti kitus grybų tipus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 40mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Barščiai, Lietuviškos dešrelės, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating