Tobula Grybų Sriuba

Tobula Grybų Sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši grybų sriuba yra tobula! Ją gaminant naudojome vištienos sultinį, likusį po žemaičių blynų ruošimo. Ši sriuba yra labai skani ir tinkama bet kokiam metų laikui. Valgoma su juoda duonute.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Keptuvė (Daržovėms ir grybams apkepinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarkuotė (Morkoms tarkuoti)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Bulvės - Susmulkintos
  • 1 vnt Didelė morka - Sutarkuota ir apkepinta
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 200 g Pievagrybiai - Susmulkinti ir apkepinti
  • 1 litras Vištienos sultinys
  • 100 ml Grietinėlė
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Maltos pipirai
  • 1 vnt Lauro lapelis

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite vištienos sultinį dideliame puode.
  • Susmulkinkite bulves ir sudėkite į sultinį, virkite, kol suminkštės.
  • Sutarkuokite morką, smulkinkite svogūną ir česnaką. Apkepkite juos keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės.
  • Susmulkinkite pievagrybius ir apkepkite keptuvėje, tada sudėkite į sriubą.
  • Į sriubą įpilkite grietinėlę, pridėkite druskos, pipirų ir lauro lapelį. Virkite dar 10 minučių.
  • Patiekite su juoda duonute. Skanaus!

Pabaigai…

Ši sriuba puikiai tinka žiemos vakarams. Galima naudoti ir kitus grybų tipus pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Grybų sriuba, Skanus receptas, Tradicinė sriuba, Vištienos sultinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating