
Tobulas Kuršėnų vyniotinis
Šis vyniotinis yra tradicinis lietuviškas desertas, kuris pasižymi minkšta tekstūra ir saldžiu kreminiu įdaru. Pagamintas pagal autentišką receptą, kuris buvo išbandytas ir tobulintas kelis kartus, kad rezultatas būtų nepriekaištingas. Tai puikus pasirinkimas desertui per šventes ar tiesiog, kai norisi ko nors saldaus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius (Naudoti kepimo skardos išklijavimui)
- Orkaitė (Įkaitinti iki 180°C)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
- Virtuvės kombainas (Įdarui sumaišyti)
- Sietelis (Cukraus pudrai persijoti)
- Peilis (Vyniotiniui perpjauti)
Ingredientai
Tešla
- 4 vnt Kiaušiniai
- 120 g Cukrus
- 100 g Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
Įdaras
- 200 g Sviestas - Minkštas
- 300 g Kondensuotas pienas
- 100 g Varškė - Pertrinta
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Kiaušinius su cukrumi plakite iki baltų putų. Įplakite vanilinį cukrų.
- Per sietelį suberkite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišykite tešlą.
- Tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriaus ir kepkite 180°C temperatūroje apie 10-15 minučių.
- Iškeptą tešlą išimkite iš orkaitės, apverskite ant švaraus kepimo popieriaus ir atsargiai nuimkite viršutinį popierių. Vyniotinį suvyniokite ir palikite atvėsti.
- Įdarui sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir pertrinta varške iki vientisos masės.
- Atvėsusį vyniotinį išvyniokite, užtepkite įdarą ir vėl suvyniokite.
- Vyniotinį pabarstykite cukraus pudra ir padėkite šaldytuve bent 1 valandai prieš patiekiant.
Pabaigai…
Jei norite vyniotiniui suteikti papildomą skonį, galite įberti į įdarą vanilinio cukraus arba citrinos žievelės. Taip pat puikiai tinka įdėti riešutų ar džiovintų vaisių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 250mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg