Tortas Magdė su juodaisiais serbentais

Tortas Magdė su juodaisiais serbentais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vaikystės prisiminimų įkvėptas pyragas „Magdė“, kuris buvo mėgstamas ne tik dėl savo lengvo skonio, bet ir dėl unikalaus juodųjų serbentų pertepimo, suteikiančio tortui ypatingą gaivumą. Šį kartą naudojau abrikosų džemą, bet kitą kartą bandysiu su daugiau želatinos, kad kremas būtų tvirtesnis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 24 cm skersmens)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Kremui sumaišyti)
  • Indas želatinai tirpinti
  • Mikseris (Baltymams išplakti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 100 g Sviestas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 g Cukrus
  • 1 šaukštelis Kepimo milteliai
  • 1 stiklinė Miltai

Kremas

  • 15 g Želatina - Galima naudoti daugiau, jei norisi tvirtesnio kremo
  • 180 g Cukrus
  • 100 ml Vanduo
  • 4 vnt Kiaušinių baltymai
  • 200 ml Saldinto sutirštinto pieno
  • 300 ml Grietinėlė
  • 20 g Kakava

Serbentų pertepimas

  • 1 stiklinė Juodieji serbentai
  • 1 šaukštas Cukrus
  • 1/2 šaukštelio Cinamono
  • Juodųjų serbentų šakelės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Iškepkite torto pagrindą. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į paruoštą masę, išmaišykite iki vientisos tešlos konsistencijos. Tortą kepimo formoje dugne pateikite kepimo popieriu ir vienodai paskleiskite paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol iškeps. Iškepusį torto pagrindą palikite atvėsti.
  • Paruoškite kremą. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. Nurodytą cukraus kiekį užvirkite su vandeniu ir kaitinkite, kol gausite tirštą sirupą. Kiaušinių baltymus labai gerai išplakite iki standžių putų. Supilkite sirupą į baltymus plakant, kol kremas taps vienalytis ir spindintis. Išbrinkusią želatiną ištirpdykite ant silpnos ugnies ir supilkite į kremą, gerai išmaišykite. Saldintą sutirštintą pieną ir grietinėlę sumaišykite atskirame inde, po to viską supilkite į kremą, įmaišykite kakavą.
  • Juoduosius serbentus pertrinkite, nusausinkite ir sumaišykite su cukrumi bei cinamonu. Tortą formuokite taip: ant atvėsusio pagrindo užtepkite serbentus, ant viršaus užpilkite paruoštą kremą ir statykite tortą į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusį tortą papuoškite juodųjų serbentų šakelėmis.

Pabaigai…

Rekomenduojama tortą laikyti šaldytuve mažiausiai 4 valandas prieš patiekiant, kad kremas visiškai sustingtų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 200gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 35gCholesterolis: 250mgNatris: 300mgKalis: 350mgSkaidulos: 4gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Džemas, Juodieji serbentai, Kepiniai, Tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai