
Tortas su grietinėlės kremu ir šokolado drožlėmis
Kadangi vyruj ryt 40, tai sulipdžiau į darbą tortuką. Šis receptas yra mano improvizacija, naudojant paprastus ingredientus. Tikiuosi, bendradarbiams patiks!
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Kepimo forma (Didesnė arba dvi mažesnės)
- Plakimo indas
- Mentelė
- Mikseris
- Kepimo popierius
Ingredientai
Biskvitas
- 200 g Miltai
- 200 g Cukrus
- 6 vnt Kiaušiniai
- 0.5 a.š. Soda
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 100 ml Pienas - Sušildytas
- 60 g Kakava
- 60 g Sviestas - Sušildytas
- Vanilinas - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
Kremas
- 500 g Maskarponė
- 500 ml Plakamoji grietinėlė
- 100 g Cukraus pudra
- Citrinos sultys - Iš vienos citrinos
- Sviestinis kremas - Gėlytėms puošti
- Šokolado drožlės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Kiaušinius plakame su cukrumi ir trupučiu druskos mažiausiai 15 min. Tuomet pilame dalį sausų produktų ir atsargiai maišome mentele. Pasildome pieną su sviestu vos ne iki užvirimo ir supilame į masę. Išmaišome ir supilame kitą likusią dalį sausų produktų. Išmaišome, bet ilgai nemakaluojame.
- Pilame į dvi mažesnes formas arba vieną didesnę ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių apie 45 min. Patikriname pagaliuku.
- Kremui naudojame maskarponę, plakamąją grietinėlę, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Viską suplakame iki tol, kol masė nekris nuo šaukšto.
- Konstruktuojame tortą, papuošiame šokolado drožlėmis ir sviestinio kremo gėlytėmis. Ryte uždedame braškių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais ingredientais arba pridėti savo mėgstamų priedų. Šis tortas puikiai tinka šventėms arba tiesiog pasilepinti su šeima.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg