
Tradicinė vištienos sriuba
Ši vištienos sriuba yra puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi kažko šildančio ir sotaus. Ji paruošiama su šviežiais daržovėmis ir vištiena, suteikiant ne tik puikų skonį, bet ir maistingumą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, apie 4-5 litrai)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas (Maišymui)
- Sietelis (Nuoviro perkošimui)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 500 g Vištienos krūtinėlė - Be odos, supjaustyta gabaliukais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos juostelėmis
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta kubeliais
- 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 2 l Vištienos sultinys - Gali būti naminis arba pirktinis
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepimui
Papildomi ingredientai
- 1 saujelė Petražolės - Smulkintos, patiekimui
- Citrinos sultys - Pagal skonį, sriubai paskaninti
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi, suberkite svogūnus ir česnakus, kepkite kol suminkštės.
- Į puodą sudėkite vištieną ir apkepkite iki šviesiai rudos spalvos.
- Įpilkite vištienos sultinį, sudėkite morkas, bulves ir papriką. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
- Virinkite sriubą apie 30 minučių, kol daržovės ir vištiena bus minkštos.
- Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Patiekite su smulkintomis petražolėmis.
Pabaigai…
Galite pridėti savo mėgstamų daržovių, tokių kaip žirneliai ar kukurūzai, sriubos skoniui paįvairinti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg