Tradicinės burokėlių salotos su majonezu

Tradicinės burokėlių salotos su majonezu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios burokėlių salotos yra tradicinis lietuviškos virtuvės patiekalas, dažnai pateikiamas per šventes ir kasdieninėse vakarienėse. Jas galima ruošti įvairiais būdais, tačiau ši versija su majonezu yra viena iš populiariausių. Puikiai dera su kepta mėsa arba kaip užkandis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta
  • Peilis
  • Dubuo
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Salotos

  • 300 g Virtos burokėliai - Supjaustyti kubeliais
  • 100 g Konservuoti agurkai - Supjaustyti kubeliais
  • 100 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 150 g Majonezas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite virtus burokėlius, konservuotus agurkus ir smulkiai pjaustytus svogūnus dideliame dubenyje.
  • Įmaišykite majonezą, kad visos daržovės būtų gerai padengtos.
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Prieš patiekiant, leiskite salotoms pastovėti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.

Pabaigai…

Šios salotos gali būti ruošiamas ir su jogurtu vietoj majonezo lengvesnei versijai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 20mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Burokėlių salotos, Majonezas, Tradicinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai