Tradicinės lietuviškos šaltienos su morkomis

Tradicinės lietuviškos šaltienos su morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas atkeliavo iš mano močiutės virtuvės. Šaltienos visada buvo mūsų šeimos mėgstamiausias užkandis, ypač šaltuoju metų laiku. Tai tradicinis patiekalas, kuris dažnai gaminamas per šventes. Šaltienos ruošimas užtrunka ilgai, bet rezultatas vertas pastangų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 6 hours
Iš viso 6 hours 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, su dangčiu)
  • Peilis (Mėsai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Indai šaltienai (Indeliai arba dubenys, kuriuose šaltiena stingsta)
  • Šaukštas (Maišymui ir patiekimui)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 4 vnt Kiaulės kojos - Pjaustytos per pusę
  • 1 vnt Kiaulės ausis
  • 1 vnt Kiaulės liežuvis - Nuluptas ir supjaustytas
  • Vištienos kauliukai - Keli gabaliukai

Prieskoniai

  • 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
  • Prieskoniai - Pipirai, lauro lapai
  • Druska - Pagal skonį
  • 1 šaukštelis Cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Gerai nuvalykite ir nuplaukite kiaulės kojas, ausį ir liežuvį. Pjaustykite kiaulės kojas per pusę.
  • Visus mėsos gabaliukus sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Nupilkite pirmąjį vandenį ir dar kartą nuplaukite mėsą.
  • Sudėkite mėsą atgal į puodą, užpilkite švariu vandeniu, pridėkite prieskonius, morkas, druską ir pipirus. Virkite ant silpnos ugnies apie 6 valandas.
  • Išimkite mėsą iš sultinio, nulupkite liežuvį ir supjaustykite. Sudėkite mėsą į indus šaltienai.
  • Sultinį perkoškite ir užpilkite juo mėsą induose. Palikite šaltieną stingti šaltai vietoje.
  • Patiekite šaltieną su virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Šaltienos gamyba reikalauja kantrybės, bet rezultatas vertas pastangų. Tai puikus užkandis šaltuoju metų laiku.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lietuviška virtuvė, Šaltiena, Tradicinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai