
Tradiciniai bulviniai kukuliai su svogūnų ir spirgučių padažu
Šie tradiciniai lietuviški bulviniai kukuliai, vadinami bandukais, yra paprastas ir širdingas patiekalas. Jų gamyba reikalauja tik kelių ingredientų, tačiau skonis yra gilus ir naminis. Patiekiami su svogūnų ir spirgučių padažu, šie kukuliai puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, verdantiems kukuliams)
- Keptuvė (Svogūnų ir spirgučių padažui)
- Dubuo (Bulvių masei ruošti)
- Šaukštas (Kukuliams formuoti)
Ingredientai
Kukuliai
- 1 kg g Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
- 100 g Krakmolas - Galima pakeisti bulvių krakmolu
- 1 vnt Kiaušinis
- Žiupsnelis Druska
Padažas
- 2 vnt Svogūnai - Susmulkinti
- 150 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabaliukais
- 2 v. š. Aliejus - Svogūnams kepti
Gaminimo eiga
- Bulves nuskusti, sutarkuoti ir išspausti sultis. Į masę įdėti krakmolą, kiaušinį, druską ir gerai išmaišyti.
- Rankomis suformuoti nedidelius kukulius ir dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti 15-20 minučių, kol kukuliai išplauks į paviršių.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Pridėti šoninę ir kepti, kol spirgučiai bus traškūs.
- Patiekti kukulius apšlakstytus svogūnų ir spirgučių padažu.
Pabaigai…
Jei norite, kukulius galima užkepti orkaitėje po to, kai jie išvirs, kad jie įgautų traškią plutelę.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 40mgNatris: 350mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 15mg