Tradiciniai burokėlių šaltibarščiai su virtomis bulvėmis

Tradiciniai burokėlių šaltibarščiai su virtomis bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra klasikinis lietuviškų šaltibarščių su burokėliais ir kefyru variantas. Jis puikiai tinka karštoms vasaros dienoms ir yra lengvai pagaminamas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Šaltibarščiams sumaišyti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Šaltibarščiai

  • 1 l Kefyras
  • 2 vnt Burokėliai - Virti ir tarkuoti
  • 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
  • 4 vnt Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį
  • 1 a.š. Cukrus - Pagal skonį
  • 1 a.š. Actas - Pagal skonį
  • 4 vnt Virtos bulvės - Patiekiamos atskirai

Gaminimo eiga
 

  • Dubenyje sumaišyti kefyrą, tarkuotus burokėlius, smulkintą agurką ir svogūnų laiškus.
  • Pagardinti druska, cukrumi ir actu pagal skonį. Gerai išmaišyti.
  • Patiekti šaltibarščius su atskirai patiektomis virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Galite pridėti virtą kiaušinį ar grietinę, kad patiekalas būtų dar sotesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Burokėliai, Kefyras, Šaltibarščiai, Tradiciniai, Vasara
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating