Tradiciniai Šaltibarščiai su bulvėmis

Tradiciniai Šaltibarščiai su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šaltibarščiai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, ypač vasaros metu, kai karščiai verčia ieškoti gaivių, lengvų patiekalų. Šis receptas yra skirtas mėgstantiems tradicinius skonius su šiek tiek modernesne nata – marinuoti burokėliai suteikia papildomo rūgštumo ir skonio gilumo. Nepamirškite patiekti su karštomis bulvėmis – tai klasikinis derinys, kurį mėgsta visi lietuviai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Sriuba
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Sriubai sumaišyti)
  • Peilis (Daržovėms supjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Samčiu (Sriubai į lėkštes supilti)

Ingredientai
  

  • 500 ml Kefyras
  • 200 g Marinuoti burokėliai - Smulkiai pjaustyti arba sutarkuoti
  • 100 g Grietinė
  • 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Virti ir perpjauti per pusę
  • 1 šaukštas Druska - Pagal skonį
  • Šiek tiek Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 šaukštelis Actas - Pagal skonį
  • 4 vnt Virtos bulvės - Patiekti su sriuba

Gaminimo eiga
 

  • Dubenyje sumaišykite kefyrą su grietine, marinuotais burokėliais ir smulkintais agurkais. Gerai išmaišykite.
  • Į sriubą įberkite druskos, įpilkite šiek tiek acto pagal skonį. Viską dar kartą išmaišykite.
  • Patiekite šaltibarščius dubenyje, ant viršaus uždėkite perpjautus kiaušinius ir smulkintus svogūnų laiškus.
  • Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis, pagardintomis sviestu.

Pabaigai…

Jeigu norite dar daugiau skonio, į šaltibarščius galite pridėti smulkintų krapų arba ridikėlių. Ši sriuba idealiai tinka karštomis vasaros dienomis, nes ji atvėsina ir atgaivina.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 7gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Burokėliai, Kefyras, Šaltibarščiai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai