Tradiciniai varškės virtinukai

Tradiciniai varškės virtinukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie varškės virtinukai yra greiti ir lengvi pagaminti, puikiai tinkantys kaip pusryčiai ar lengvi pietūs. Receptas paprastas ir universalus, o virtinukai yra ypač minkšti ir gardūs su grietine arba mėgstama uogiene.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pietūs, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Virtinukams virti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti ir formuoti)

Ingredientai
  

  • 200 g Varškė - Paprasta arba kreminė
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 2 v.š. Cukrus - Pagal skonį
  • 100 g Miltai - Apie kiekį priklauso nuo varškės drėgmės
  • 1 a.š. Krakmolas - Papildomai standumui

Gaminimo eiga
 

  • Visus ingredientus sumaišykite dubenyje iki vientisos masės.
  • Iš tešlos suformuokite maždaug 1 cm storio ritinius ir supjaustykite gabalėliais.
  • Užvirinkite vandenį puode, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite virtinukus apie 5 minutes, kol jie pakils į paviršių.
  • Patiekite virtinukus su grietine arba uogiene pagal skonį.

Pabaigai…

Jeigu norite minkštesnių virtinukų, galite į tešlą įdėti šiek tiek daugiau varškės arba naudoti kreminę varškę. Krakmolas padeda virtinukams išlaikyti formą, bet jo kiekį galima koreguoti pagal pageidavimą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 12gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Greiti pusryčiai, Tradiciniai receptai, Varškės virtinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai