
Tradiciniai Velykiniai Margučiai
Sveiki sulaukę šventų Vėlykų! Margučiai – tai neatsiejama Velykų dalis, kurioje susipina tradicija ir kūrybiškumas. Šie margučiai, dekoruoti natūraliais dažais, simbolizuoja atgimimą ir gamtos pabudimą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Kiaušiniams virti)
- Medžiaginis maišelis (Svogūnų lukštams ir žolėms laikyti)
- Dažai (Natūralūs, svogūnų lukštų arba augalų pagrindu)
- Šaukštas (Kiaušiniams iš vandens ištraukti)
Ingredientai
- 12 vnt Kiaušiniai - Geriausia naudoti baltus kiaušinius
- N/A Svogūnų lukštai - Naudojami kaip natūralus dažas
- Pagal skonį Žolės ir lapeliai - Dekoravimui
- 2 šaukštai Actas - Įdedama į vandenį, kad dažai geriau priliptų
Gaminimo eiga
- Sudėkite svogūnų lukštus ir dekoravimui skirtus lapelius į medžiaginį maišelį. Tai bus natūralus dažymo būdas.
- Kiaušinius uždėkite ant svogūnų lukštų maišelio ir apvyniokite jį aplink kiaušinius.
- Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite actą ir virkite 10-15 minučių.
- Atvėsinkite kiaušinius šaltame vandenyje, atsargiai nuimkite lukštų ir lapelių maišelį.
Pabaigai…
Eksperimentuokite su skirtingais augalais ir natūraliais dažais, kad gautumėte unikalius margučių raštus. Margučius galite poliruoti alyvuogių aliejumi, kad jie švytėtų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 70kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1.5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 185mgNatris: 70mgKalis: 60mgVitaminas A: 300IU