
Tradiciniai Žagarėliai su kefyru
Legendiniai žagarėliai, dar vadinami ausytėmis, yra lengvai paruošiami, tačiau labai gardūs lietuviški saldumynai. Šis receptas naudoja kefyrą, kuris suteikia tešlai švelnų skonį ir minkštumą. Pasirinkę šį receptą, galėsite pajusti senovišką skonių harmoniją, puikiai tinkantį šeimos susibūrimams ar šventėms.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Ausytėms formuoti)
- Gilioji keptuvė arba puodas (Kepimui aliejuje)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų pertekliui sugerti)
Ingredientai
- 500 g Miltai - Apytiksliai
- 200 g Kefyras
- 100 g Cukrus
- 1 vnt Kiaušinis
- 0.5 a.š. Soda
- 0.5 a.š. Druska
- Cukraus pudra - Apibarstymui
Gaminimo eiga
- Kefyrą sumaišykite su soda, cukrumi ir kiaušiniu. Palaipsniui suberkite miltus, maišydami, kol susiformuos labai klampi, bet minkoma tešla.
- Palikite tešlą valandai išbrinkti.
- Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 cm storio ir supjaustykite ją ausytėms formuoti.
- Kepkite 160°C įkaitintame aliejuje, kol abi žagarėlių pusės taps auksinės spalvos.
- Iškeptus žagarėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
- Patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Pabaigai…
Jei norite, kad žagarėliai būtų minkštesni, galite padidinti kefyro kiekį. Svarbu nepadauginti miltų, kad tešla išliktų minkšta.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 180gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 5mg