Tradicinis Lietuviškas Rūkytas Kiaulienos Kumpis ir Šoninė

Tradicinis Lietuviškas Rūkytas Kiaulienos Kumpis ir Šoninė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Sunkus
Šis tradicinis lietuviškas rūkytas kiaulienos kumpis ir šoninė, paruošti su meile ir dėmesiu detalėms, yra tikras gardėsis. Receptas apima visas tradicinio lietuviško kumpio ir šoninės rūkymo subtilybes, naudojant šaltą dūmą ir kruopščiai parinktus prieskonius. Puikus pasirinkimas tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 hours
Iš viso 21 hours
Patiekalas Mėsos patiekalai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Rūkykla (Šaltam rūkymui, su galimybe palaikyti 25 laipsnių temperatūrą)
  • Aštrus peilis (Mėsos pjaustymui ir prieskonių įtrynimui)
  • Šaldytuvas (Mėsos marinavimui ir laikymui)
  • Kabliukai (Mėsos kabinimui rūkykloje)
  • Vakuuminė pakuotė (Galutiniam laikymui)

Ingredientai
  

  • 1-1.5 kg Kiaulienos kumpis - Supjaustytas gabalais po 500 g
  • 80 ml Alkoholis
  • 1 galva Česnakas - Susmulkintas
  • 1 a.š. Juodieji pipirai - Maltas
  • 2 a.š. Cukrus
  • 40-50 g Druska

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą įtrinkite prieskoniais ir laikykite šaltai 5-6 paras, kasdien pavartant.
  • Po to nuvalykite prieskonius, nusausinkite mėsą ir kabinkite apdžiūti 1-2 paras.
  • Rūkykite šaltu dūmu 20-24 valandas, palaikant 25 laipsnių temperatūrą. Naudokite obels medieną, o pabaigoje – kadagio šakeles.
  • Po rūkymo vieną pusę kumpio kabinkite vytintis, o kitą – pakuokite į vakuuminę pakuotę.

Pabaigai…

Obels mediena suteikia ypatingą skonį, o kadagio šakelės pridės papildomo aromato. Svarbu mėsą gerai išdžiovinti prieš rūkymą, kad prieskoniai gerai įsigertų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 35gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 70mgNatris: 1500mgKalis: 400mgCukrus: 2g
Recepto raktažodžiai Lietuviški receptai, Rūkytas kiaulienos kumpis, Šaltas rūkymas, Šoninė, Tradicinė virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai