Tradicinis Mėsos Troškinys su Daržovėmis

Tradicinis Mėsos Troškinys su Daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis tradicinis mėsos troškinys yra puikus šaltų vakarų patiekalas, kuris sujungia sultingą mėsą su minkštomis daržovėmis. Tai receptas, kurį dažnai gamindavo mūsų močiutės, ir jis buvo perduotas iš kartos į kartą. Troškinys ne tik šildo kūną, bet ir sielą, prisimenant senus gerus laikus prie šeimos stalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Geriausia su storu dugnu, kad troškinys nesviltų)
  • Medinis šaukštas (Mišiniui maišyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus peilis daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Jautienos gabaliukai - Geriausia naudoti šonkauliukus arba sprandą
  • 3 vnt Bulvės - Supjaustytos dideliais kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos stambiais gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Susmulkintos
  • 200 ml Sultinys - Galite naudoti jautienos arba daržovių sultinį
  • 100 ml Raudonas vynas - Pasirinktinai, troškinio skoniui sustiprinti
  • 1 vnt Lauro lapas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Kelios šakelės Šviežios bazilikų lapeliai - Dekoravimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite puodą ant vidutinės ugnies ir įdėkite truputį aliejaus. Įdėkite jautienos gabaliukus ir apkepkite, kol jie taps auksinės spalvos iš visų pusių.
  • Į puodą įdėkite svogūnus ir česnakus, ir pakepinkite, kol jie taps minkšti ir kvapnūs.
  • Įpilkite raudoną vyną ir leiskite jam sumažėti per pusę, kad išgaruotų alkoholis ir koncentruotųsi skonis.
  • Į puodą sudėkite morkas ir bulves, supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą, druską ir pipirus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1,5 valandos ant silpnos ugnies arba tol, kol mėsa ir daržovės taps minkštos.
  • Patiekite troškinį karštą, papuoštą šviežiais bazilikų lapeliais.

Pabaigai…

Jei norite, kad troškinys būtų tirštesnis, galite įdėti truputį miltų arba krakmolo. Jei neturite raudono vyno, galite jį pakeisti papildomu sultiniu arba obuolių sultimis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 700mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Komfortiškas maistas, Mėsos troškinys, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai