Tradicinis obuolių pyragas
Šis obuolių pyragas yra paprastas ir skanus desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms. Paruošimo metu galėsite mėgautis jaukiu ir šiltu obuolių kvapu, kuris pripildys visus namus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali arba kvadratinė, 20-25 cm.)
- Tarkavimo įrankis (Obuoliams sutarkuoti.)
- Maišymo indas (Tešlai ir obuoliams sumaišyti.)
- Šaukštas (Tešlai išmaišyti.)
- Mentelė (Tešlai lyginti.)
- Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti.)
Ingredientai
- 300 g Miltai - Kepimo milteliais suaktyvinti.
- 200 g Cukrus
- 150 g Sviestas - Ištirpintas.
- 3 vnt Dideli obuoliai - Nulupti ir sutarkuoti.
- 1 a.š. Cinamonas
- 1 vnt Citrina - Sultys ir žievelė.
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Sujunkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską dideliame maišymo inde.
- Pridėkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki vienalytės masės.
- Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su cinamonu bei citrinos sultimis ir žievele.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir padenkite pusę tešlos sluoksnio.
- Ant tešlos sluoksnio užberkite obuolius, paskleiskite tolygiai.
- Uždenkite likusiu tešlos sluoksniu ir lygiai išlyginkite.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustant ir patiekiant.
Pabaigai…
Jei norite pridėti dar daugiau skonio, galite į tešlą pridėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba riešutų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 150gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg