Tradicinis virtas kiaulės liežuvis su žirneliais ir pomidorais

Tradicinis virtas kiaulės liežuvis su žirneliais ir pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai lauke lyja be perstojo, staiga atsidaro čakros susitvarkyti šaldiklius. Ir štai ką randu – pakuotę kiaulių liežuvių. Liežuvis – jaučio ar kiaulės – nedažna prekė Norvegijoje. Tai būsiu pataupiusi, kai kažkada apsipirkome Švedijoje. Man jis vis dėl to skaniausias paruoštas tradiciniu būdu. Tad šaltojo sezono patiekalas su vasaros elementais – šviežiai skintomis žolelėmis ir saldžiais šiltnamio pomidorais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, liežuviui virti)
  • Peilis (Liežuvio nulupimui)
  • Pjaustymo lenta
  • Dubuo (Šaltam vandeniui)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Liežuviai

  • 4 vnt Kiaulės liežuviai
  • 1 vnt Svogūnas
  • 1 vnt Morka
  • 1 vnt Poro viršutinė dalis
  • 1 šakelė Gelsvė
  • pagal skonį Kvapieji ir juodieji pipirai
  • 2 vnt Lauro lapai
  • pagal skonį Druska

Padažas ir daržovės

  • 200 g Konservuoti žirneliai
  • 2 vnt Šiltnamio pomidorai - Perpjauti pusiau
  • 100 g Majonezas
  • 50 g Krienai - Tarkuoti
  • pagal skonį Laiškinis česnakas - Smulkintas
  • pagal skonį Krapai - Smulkinti
  • pagal skonį Maltieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Liežuvius sudėkite į šaltą vandenį kartu su svogūnu, morka, poro viršutine dalimi, gelsve, kvapniaisiais ir juodaisiais pipirais, lauro lapais. Pasūdykite.
  • Užvirus, nugriebkite putas. Virkite ant silpnos kaitros 1 valandą.
  • Išvirusius liežuvius sudėkite į šaltą vandenį, nulupkite odą ir sumeškite atgal į karštą sultinį. Leiskite lėtai atvėsti.
  • Žirnelius sumaišykite su laiškiniu česnaku, maltais pipirais ir majonezu.
  • Padažas: sumaišykite majonezą, krienus ir krapus.
  • Patiekite liežuvį su paruoštais žirneliais ir padažu. Papuoškite šviežiais pomidorais.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka šaltajam sezonui, tačiau jį galima pagyvinti vasaros daržovėmis, kad būtų gaivesnis skonis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kiaulės liežuvis, Pomidorai, Tradiciniai receptai, Žirneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai