
Tradicinis virtas kiaulės liežuvis su žirneliais ir pomidorais
Kai lauke lyja be perstojo, staiga atsidaro čakros susitvarkyti šaldiklius. Ir štai ką randu – pakuotę kiaulių liežuvių. Liežuvis – jaučio ar kiaulės – nedažna prekė Norvegijoje. Tai būsiu pataupiusi, kai kažkada apsipirkome Švedijoje. Man jis vis dėl to skaniausias paruoštas tradiciniu būdu. Tad šaltojo sezono patiekalas su vasaros elementais – šviežiai skintomis žolelėmis ir saldžiais šiltnamio pomidorais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, liežuviui virti)
- Peilis (Liežuvio nulupimui)
- Pjaustymo lenta
- Dubuo (Šaltam vandeniui)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Liežuviai
- 4 vnt Kiaulės liežuviai
- 1 vnt Svogūnas
- 1 vnt Morka
- 1 vnt Poro viršutinė dalis
- 1 šakelė Gelsvė
- pagal skonį Kvapieji ir juodieji pipirai
- 2 vnt Lauro lapai
- pagal skonį Druska
Padažas ir daržovės
- 200 g Konservuoti žirneliai
- 2 vnt Šiltnamio pomidorai - Perpjauti pusiau
- 100 g Majonezas
- 50 g Krienai - Tarkuoti
- pagal skonį Laiškinis česnakas - Smulkintas
- pagal skonį Krapai - Smulkinti
- pagal skonį Maltieji pipirai
Gaminimo eiga
- Liežuvius sudėkite į šaltą vandenį kartu su svogūnu, morka, poro viršutine dalimi, gelsve, kvapniaisiais ir juodaisiais pipirais, lauro lapais. Pasūdykite.
- Užvirus, nugriebkite putas. Virkite ant silpnos kaitros 1 valandą.
- Išvirusius liežuvius sudėkite į šaltą vandenį, nulupkite odą ir sumeškite atgal į karštą sultinį. Leiskite lėtai atvėsti.
- Žirnelius sumaišykite su laiškiniu česnaku, maltais pipirais ir majonezu.
- Padažas: sumaišykite majonezą, krienus ir krapus.
- Patiekite liežuvį su paruoštais žirneliais ir padažu. Papuoškite šviežiais pomidorais.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka šaltajam sezonui, tačiau jį galima pagyvinti vasaros daržovėmis, kad būtų gaivesnis skonis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg