
Trapios tešlos tortas su slyvų curd’o kremu
Jei neturi darbo, tai juk būtina jo susiveikti 😅 Vakar ir susiveikiau 😅 Apie slyvų curd’ą vakar papasakojau, o šiandien noriu parodyti, kur jį panaudojau. Įkvėpimo šaltiniu tapo NerLin virtuvės džiazas. Jos tarte tatin su pačios gaminta tešla man neprasprūdo pro akis. Vietoje migdolų miltų naudojau kokoso miltus. Slyvų curd’as suteikė puikų skonį, ir nors tešla dėl morengo tapo trapesnė, tortas buvo labai skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (18-21 cm skersmens)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė
- Mikseris (Sviestui ir kremui išplakti)
- Šaldytuvas (Tešlai atšaldyti)
Ingredientai
Tešla
- 160 g Miltai
- 40 g Migdolų miltai - Arba kokoso miltai
- 2 vnt Kiaušinių tryniai
- 2 g Kepimo milteliai - Apie 0,5 a.š.
- 200 g Sviestas
- 80 g Cukrus
- 2 g Vanilinis cukrus
- 2 g Druska
Kremas
- 350 g Philadelphia sūris - 2 indeliai
- 300 g Riebi grietinėlė
- 2 v.š. Cukraus pudra
- 10 v.š. Slyvų curd
- 2 vnt Želatinos plokštelės - Arba 2 a.š. želatinos
Gaminimo eiga
- Išsijojame miltus, sumaišome su kepimo milteliais.
- Mikserio pagalba išsukame sviestą, po to suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, vėl gerai išsukame.
- Po vieną įdedame kiaušinio trynius, išsukame.
- Dalimis suberiame miltus ir mentele įmaišome į sviesto masę.
- Tešlą uždedame ant kepimo popieriaus, lengvai rankomis suformuojame blyną (tešla labai minkšta), ant viršaus uždedame kitą kepimo popieriaus lakštą, iškočiojame į norimo dydžio apskritimą. Padedame 30-60 min į šaldytuvą.
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kepame apie 30-35 min.
- Pyrago pagrindui pilnai atvėsus, išplakame kremą.
- Philadelphia sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą išplakame iki standumo. Kremą padaliname į 2 dalis ir vieną sumaišome su slyvų curd’u – apie 10 v.š.
- Pirmąjį kremą užtepame ant pyrago pagrindo, o į antrąjį – su curd’u – dedame 2 ištirpintas želatinos plokšteles (arba 2 a.š. želatinos). Šį kremą supilame ant pirmojo kremo.
- Paliekame šaldytuve sustingti.
- Ir štai – puikus tortas paruoštas! Šiandien turėjau svečių ir besivaišinusieji labai gyrė.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti apelsinų žievelės ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg