Trapios tešlos tortas su slyvų curd’o kremu

Trapios tešlos tortas su slyvų curd’o kremu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Jei neturi darbo, tai juk būtina jo susiveikti 😅 Vakar ir susiveikiau 😅 Apie slyvų curd’ą vakar papasakojau, o šiandien noriu parodyti, kur jį panaudojau. Įkvėpimo šaltiniu tapo NerLin virtuvės džiazas. Jos tarte tatin su pačios gaminta tešla man neprasprūdo pro akis. Vietoje migdolų miltų naudojau kokoso miltus. Slyvų curd’as suteikė puikų skonį, ir nors tešla dėl morengo tapo trapesnė, tortas buvo labai skanus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (18-21 cm skersmens)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė
  • Mikseris (Sviestui ir kremui išplakti)
  • Šaldytuvas (Tešlai atšaldyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 160 g Miltai
  • 40 g Migdolų miltai - Arba kokoso miltai
  • 2 vnt Kiaušinių tryniai
  • 2 g Kepimo milteliai - Apie 0,5 a.š.
  • 200 g Sviestas
  • 80 g Cukrus
  • 2 g Vanilinis cukrus
  • 2 g Druska

Kremas

  • 350 g Philadelphia sūris - 2 indeliai
  • 300 g Riebi grietinėlė
  • 2 v.š. Cukraus pudra
  • 10 v.š. Slyvų curd
  • 2 vnt Želatinos plokštelės - Arba 2 a.š. želatinos

Gaminimo eiga
 

  • Išsijojame miltus, sumaišome su kepimo milteliais.
  • Mikserio pagalba išsukame sviestą, po to suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, vėl gerai išsukame.
  • Po vieną įdedame kiaušinio trynius, išsukame.
  • Dalimis suberiame miltus ir mentele įmaišome į sviesto masę.
  • Tešlą uždedame ant kepimo popieriaus, lengvai rankomis suformuojame blyną (tešla labai minkšta), ant viršaus uždedame kitą kepimo popieriaus lakštą, iškočiojame į norimo dydžio apskritimą. Padedame 30-60 min į šaldytuvą.
  • Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kepame apie 30-35 min.
  • Pyrago pagrindui pilnai atvėsus, išplakame kremą.
  • Philadelphia sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą išplakame iki standumo. Kremą padaliname į 2 dalis ir vieną sumaišome su slyvų curd’u – apie 10 v.š.
  • Pirmąjį kremą užtepame ant pyrago pagrindo, o į antrąjį – su curd’u – dedame 2 ištirpintas želatinos plokšteles (arba 2 a.š. želatinos). Šį kremą supilame ant pirmojo kremo.
  • Paliekame šaldytuve sustingti.
  • Ir štai – puikus tortas paruoštas! Šiandien turėjau svečių ir besivaišinusieji labai gyrė.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti apelsinų žievelės ar įvairių prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Desertai su nuotraukomis, Slyvų curd, Trapios tešlos tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai