Trapūs namų gamybos vafliai

Trapūs namų gamybos vafliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie trapūs namų gamybos vafliai yra puikus skanėstas kiekvienai dienai. Receptas primena senąją tradiciją gaminti vaflius namuose, o šis variantas yra itin lengvas ir greitas. Svarbu vaflius susukti karštus, kad jie išlaikytų savo formą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vnt.
Kalorijos(-ų) 80 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Elektrinė vaflinė (Svarbu, kad būtų tinkama ploniems vafliams kepti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir sviestui suplakti)
  • Šaukštas (Tešlai uždėti)
  • Peilis arba mentelė (Karštiems vafliams susukti)

Ingredientai
  

  • 5 vnt. Kiaušiniai
  • 200 g Sviestas - Ištirpintas
  • 1 stiklinė Cukrus
  • 1,5 stiklinės Miltai
  • 0,5 stiklinės Vanduo
  • 1 a.š. Vanilinas
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Ištirpintą sviestą išsukti su cukrumi.
  • Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
  • Į tešlą įmaišyti miltus, supilti vandenį ir viską gerai išmaišyti.
  • Kepkite vaflius vaflinėje, kol taps auksinės spalvos.
  • Karštus vaflius greitai susukite į kūgelius ar kitą norimą formą.

Pabaigai…

Norėdami, kad vafliai būtų dar trapesni, galite įdėti šiek tiek daugiau cukraus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 80kcalAngliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 40mgNatris: 50mgKalis: 30mgCukrus: 10gVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Desertai, Namų gamybos, Trapūs, Vafliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai