
Trapūs namų gamybos vafliai
Šie trapūs namų gamybos vafliai yra puikus skanėstas kiekvienai dienai. Receptas primena senąją tradiciją gaminti vaflius namuose, o šis variantas yra itin lengvas ir greitas. Svarbu vaflius susukti karštus, kad jie išlaikytų savo formą.
Reikalingi Įrankiai
- Elektrinė vaflinė (Svarbu, kad būtų tinkama ploniems vafliams kepti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir sviestui suplakti)
- Šaukštas (Tešlai uždėti)
- Peilis arba mentelė (Karštiems vafliams susukti)
Ingredientai
- 5 vnt. Kiaušiniai
- 200 g Sviestas - Ištirpintas
- 1 stiklinė Cukrus
- 1,5 stiklinės Miltai
- 0,5 stiklinės Vanduo
- 1 a.š. Vanilinas
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Ištirpintą sviestą išsukti su cukrumi.
- Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
- Į tešlą įmaišyti miltus, supilti vandenį ir viską gerai išmaišyti.
- Kepkite vaflius vaflinėje, kol taps auksinės spalvos.
- Karštus vaflius greitai susukite į kūgelius ar kitą norimą formą.
Pabaigai…
Norėdami, kad vafliai būtų dar trapesni, galite įdėti šiek tiek daugiau cukraus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 80kcalAngliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 40mgNatris: 50mgKalis: 30mgCukrus: 10gVitaminas A: 100IU