Trapūs sausainiai be majonezo

Trapūs sausainiai be majonezo

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie trapūs sausainiai, kuriuos kepė mano močiutė, yra ypatingi savo paprastumu ir skoniu. Receptas perduodamas iš kartos į kartą, tačiau šį kartą paruošiau jį be majonezo, kad būtų šiek tiek lengvesni. Tobulas pasirinkimas prie arbatos ar kavos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 50 sausainių
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinkamai išklota kepimo popieriumi)
  • Tešlos spaustuvas (Spaudžiamiems sausainiams formuoti)
  • Dubuo (Tešlai paruošti)

Ingredientai
  

  • 200 g Sviestas - Kambario temperatūros
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 g Cukrus
  • 300 g Miltai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Išplakite sviestą su cukrumi iki purumo, tada įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  • Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Minkykite tešlą, kol ji taps vienalytė ir nelips prie rankų.
  • Naudojant tešlos spaustuvą, suformuokite sausainius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
  • Atvėsinkite ir patiekite. Šie sausainiai puikiai tinka ilgai laikyti hermetiškame inde.

Pabaigai…

Sausainiai puikiai išsilaiko iki savaitės laikomi sandariame inde. Jei norite, galite į tešlą įmaišyti smulkintų riešutų ar džiovintų vaisių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 2gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 25mgNatris: 50mgKalis: 30mgSkaidulos: 0.5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Be majonezo, Tradicinis receptas, Trapūs sausainiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating