Trapūs sausainiai su riešutais ir pyragas su serbentų uogiene
Čia iš tos serijos kai nežinai ko nori! Vienas receptas, o rezultate du kepiniai – trapūs sausainiai su riešutais ir pyragas su serbentų uogiene. Puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Kvadratinė arba stačiakampė, 20-22 cm)
- Kepimo popierius
- Tešlos šepetėlis (Tešlai aptepti kiaušinio plakiniu)
- Tarka (Sviestui tarkuoti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
Ingredientai
Tešla
- 400 g Kvietiniai miltai - Plius stalviršiui pabarstyti
- 200 g Sviestas - Šaltas, galima naudoti margariną
- 150 g Cukrus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 0.5 a.š. Kepimo milteliai
Įdaras
- 15 v.š. Uogienė - Naudota serbentų uogienė, galima keisti obuoliene
Viršus
- 1 vnt Kiaušiniai - Plakiniui
- Riešutai - Smulkinti, naudojamas riešutų mišinys
Gaminimo eiga
- Miltus su kepimo milteliais persijoti.
- Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka ir sumaišyti su miltais, trinti tarp pirštų, kol gaunasi trupiniai.
- Į masę suberti cukrų, įmušti 2 kiaušinius ir užminkyti tešlą.
- Ant silikoninio kilimėlio arba miltais pabarstyto stalviršio iš tešlos iškočioti stačiakampį ir supjaustyti į 30 juostelių (maždaug 3×12 cm), kad gautųsi 15 sausainių.
- Aptepimui išplakti 1 kiaušinį.
- Pusę paruoštų sausainių aptepti uogiene, ant jų uždėti kitą sausainį, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti smulkintais riešutais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, paliekant tarpus.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
- Pyragui skardą iškloti popieriumi, 2/3 tešlos tiesti į dugną, padaryti bortelius, dėti uogienę, užtarkuoti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 180°C temperatūroje.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingomis uogienėmis ir riešutais pagal savo skonį. Jei norite švelnesnio skonio, naudokite daugiau cukraus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg