Trapūs sausainiai su riešutais ir pyragas su serbentų uogiene

Trapūs sausainiai su riešutais ir pyragas su serbentų uogiene

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Čia iš tos serijos kai nežinai ko nori! Vienas receptas, o rezultate du kepiniai – trapūs sausainiai su riešutais ir pyragas su serbentų uogiene. Puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 15 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Kvadratinė arba stačiakampė, 20-22 cm)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai aptepti kiaušinio plakiniu)
  • Tarka (Sviestui tarkuoti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 400 g Kvietiniai miltai - Plius stalviršiui pabarstyti
  • 200 g Sviestas - Šaltas, galima naudoti margariną
  • 150 g Cukrus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 0.5 a.š. Kepimo milteliai

Įdaras

  • 15 v.š. Uogienė - Naudota serbentų uogienė, galima keisti obuoliene

Viršus

  • 1 vnt Kiaušiniai - Plakiniui
  • Riešutai - Smulkinti, naudojamas riešutų mišinys

Gaminimo eiga
 

  • Miltus su kepimo milteliais persijoti.
  • Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka ir sumaišyti su miltais, trinti tarp pirštų, kol gaunasi trupiniai.
  • Į masę suberti cukrų, įmušti 2 kiaušinius ir užminkyti tešlą.
  • Ant silikoninio kilimėlio arba miltais pabarstyto stalviršio iš tešlos iškočioti stačiakampį ir supjaustyti į 30 juostelių (maždaug 3×12 cm), kad gautųsi 15 sausainių.
  • Aptepimui išplakti 1 kiaušinį.
  • Pusę paruoštų sausainių aptepti uogiene, ant jų uždėti kitą sausainį, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti smulkintais riešutais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, paliekant tarpus.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  • Pyragui skardą iškloti popieriumi, 2/3 tešlos tiesti į dugną, padaryti bortelius, dėti uogienę, užtarkuoti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 180°C temperatūroje.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su skirtingomis uogienėmis ir riešutais pagal savo skonį. Jei norite švelnesnio skonio, naudokite daugiau cukraus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Pyragas, Receptai su nuotraukomis, Riešutai, Sausainiai, Serbentai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating