Trapūs vafliai su majonezu
Tokiu žiemišku oru norisi kažko skanaus prie kavos, tad retkarčiais prisimenu senąją gerą vaflinę. Šį kartą receptą radau Instagrame. Šiek tiek neįprasta, kad tešla su majonezu, todėl ir susigundžiau išbandyti. O vafliai tikrai skanūs, trapūs ir nepersaldūs.
Reikalingi Įrankiai
- Vaflinė (Gera ir patikima senoji vaflinė)
- Maišymo indas (Didelis indas tešlai)
- Šluotelė (Tešlai maišyti)
- Sviesto tirpdymo indas (Indas sviestui tirpdyti)
Ingredientai
Tešla
- 3 vnt Kiaušiniai
- 185 g Sviestas - Tirpdytas
- 65 g Grietinė
- 65 g Majonezas
- 230 g Cukrus
- 370 g Miltai - Naudokite Extra
- 6 g Soda - Nugesinta su actu
Gaminimo eiga
- Sumaišome kiaušinius, cukrų, grietinę ir majonezą.
- Įmaišome tirpintą sviestą, sodą ir miltus. Tešla gaunasi tiršta, panaši kaip keksui.
- Įkaitiname vaflinę ir kepame vaflius iki auksinės spalvos.
- Patiekiame su mėgstamu pagardu prie kavos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., įdėti šokolado gabaliukų ar riešutų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg