Trapūs vafliai su majonezu

Trapūs vafliai su majonezu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tokiu žiemišku oru norisi kažko skanaus prie kavos, tad retkarčiais prisimenu senąją gerą vaflinę. Šį kartą receptą radau Instagrame. Šiek tiek neįprasta, kad tešla su majonezu, todėl ir susigundžiau išbandyti. O vafliai tikrai skanūs, trapūs ir nepersaldūs.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 vafliai

Reikalingi Įrankiai

  • Vaflinė (Gera ir patikima senoji vaflinė)
  • Maišymo indas (Didelis indas tešlai)
  • Šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Sviesto tirpdymo indas (Indas sviestui tirpdyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 185 g Sviestas - Tirpdytas
  • 65 g Grietinė
  • 65 g Majonezas
  • 230 g Cukrus
  • 370 g Miltai - Naudokite Extra
  • 6 g Soda - Nugesinta su actu

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišome kiaušinius, cukrų, grietinę ir majonezą.
  • Įmaišome tirpintą sviestą, sodą ir miltus. Tešla gaunasi tiršta, panaši kaip keksui.
  • Įkaitiname vaflinę ir kepame vaflius iki auksinės spalvos.
  • Patiekiame su mėgstamu pagardu prie kavos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., įdėti šokolado gabaliukų ar riešutų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Majonezas, Receptai su nuotraukomis, Vafliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai