Traškios sūrio lazdelės su kefyru

Traškios sūrio lazdelės su kefyru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios sūrio lazdelės yra puikus užkandis, kurį galima greitai paruošti ir mėgautis bet kuriuo metu. Naudodami kefyrą, minkštą tešlą, tarkuotą sūrį ir mėgstamus žalumynus, sukursite traškią ir skanią užkandį, kuris primena tradicinės virtuvės skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Tarka (Sūriui tarkuoti)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)
  • Peilis (Tešlos juostelėms pjaustyti)
  • Keptuvė (Aliejui kaitinti ir lazdelėms kepti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui sugerti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 a.š. Druska
  • 1 stiklinė Kefyras
  • 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
  • 10 g Žalumynai - Krapai, petražolės ar kt.
  • 3.5 stiklinės Miltai
  • 10 g Kepimo milteliai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite kiaušinius su druska ir kefyru.
  • Įmaišykite tarkuotą sūrį ir susmulkintus žalumynus.
  • Po truputį įmaišykite miltus su kepimo milteliais, kol gausite minkštą tešlą.
  • Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimo dydžio juostelėmis.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite lazdelės iki auksinės spalvos.
  • Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekite karštas.

Pabaigai…

Sūrio lazdelės gali būti patiekiamos tiek šiltos, tiek šaltos, puikiai tinka su padažais ar tiesiog kaip lengvas užkandis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Kefyras, Sūrio lazdelės, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai