Traškučiai iš lašinukų su duona
Šį vakarą nusprendžiau pasidalinti receptu, kuris sukelia nostalgiją daugeliui. Tai mano mamos traškučiai iš lašinukų, kurie buvo laikomi ypatingoje puodynėje. Šiuolaikiškai adaptuota versija, kurioje traškučiai laikomi stiklainyje, yra puikus užkandis, ypač skanus ant duonos.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Ant silpnos ugnies)
- Puodas (Taukus supilti)
- Smulkintuvas (Svogūnams smulkinti)
- Stiklainis (1 litro talpos)
- Samčiai (Taukus perkelti)
Ingredientai
- 1 kg Lašinukai - Švieži
- Druska - Pagal skonį
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 3 vnt Lauro lapai
- Kvapūs pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Lašinukus supjaustykite kvadratukais ir lydykite keptuvėje ant silpnos ugnies per 4 kartus. Kiekvieną kartą pabarsykite druska.
- Visus taukus kartu su spirgučiais supilkite į puodą.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite taukuose be spirgučių, kol lengvai apgelto.
- Į puodą su taukais įdėkite lauro lapus ir kvapius pipirus, supilkite kepintus svogūnus, viską išmaišykite.
- Kai masė šiek tiek pravės, samčiu sudėkite į 1 litro stiklainį.
Pabaigai…
Laikykite šaldytuve, kad traškučiai ilgiau išliktų švieži.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 15gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 35gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 45gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg