Traškūs bulviniai blynai

Traškūs bulviniai blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Niekas negali prilygti traškiems, auksaspalviams bulviniams blynams, kuriuos visada mėgome vaikystėje. Šį kartą su šiek tiek pagardinto recepto variantu – pridėkite šiek tiek tarkuoto sūrio, kad gautumėte ypatingą skonį ir nuostabią tekstūrą. Šie blynai puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsiškų patiekalų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Bulvėms ir sūriui tarkuoti)
  • Keptuvė (Pageidautina su nelipniu paviršiumi)
  • Mentelė (Blynams apversti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų sugėrimui)

Ingredientai
  

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 50 g Sūris - Tarkuotas, galima pasirinkti Cheddar arba parmezano
  • 2 v.š. Miltai
  • 1/2 a.š. Druska
  • Pagal skonį Pipirai - Šviežiai malti
  • 2 v.š. Aliejus - Kepti blynams

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite tarkuotas bulves su kiaušiniu, miltais, druska, pipirais ir sūriu.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Įdėkite nedidelius blynų kaušelius į keptuvę, šiek tiek suplokite.
  • Kepkite blynus 2–3 minutes kiekvienoje pusėje, kol jie bus auksiniai ir traškūs.
  • Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį riebalų kiekį.
  • Patiekite karštus su grietine arba obuolių tyre.

Pabaigai…

Jei norite dar traškesnių blynų, galite tarkuotas bulves prieš maišydami šiek tiek nuspausti, kad ištekėtų perteklinis vanduo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Sūrio blynai, Tarkuoti bulvių blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai