
Traškūs bulviniai blynai
Niekas negali prilygti traškiems, auksaspalviams bulviniams blynams, kuriuos visada mėgome vaikystėje. Šį kartą su šiek tiek pagardinto recepto variantu – pridėkite šiek tiek tarkuoto sūrio, kad gautumėte ypatingą skonį ir nuostabią tekstūrą. Šie blynai puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsiškų patiekalų.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Bulvėms ir sūriui tarkuoti)
- Keptuvė (Pageidautina su nelipniu paviršiumi)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų sugėrimui)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Sūris - Tarkuotas, galima pasirinkti Cheddar arba parmezano
- 2 v.š. Miltai
- 1/2 a.š. Druska
- Pagal skonį Pipirai - Šviežiai malti
- 2 v.š. Aliejus - Kepti blynams
Gaminimo eiga
- Sumaišykite tarkuotas bulves su kiaušiniu, miltais, druska, pipirais ir sūriu.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Įdėkite nedidelius blynų kaušelius į keptuvę, šiek tiek suplokite.
- Kepkite blynus 2–3 minutes kiekvienoje pusėje, kol jie bus auksiniai ir traškūs.
- Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį riebalų kiekį.
- Patiekite karštus su grietine arba obuolių tyre.
Pabaigai…
Jei norite dar traškesnių blynų, galite tarkuotas bulves prieš maišydami šiek tiek nuspausti, kad ištekėtų perteklinis vanduo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg