Traškūs bulviniai blynai su grietine

Traškūs bulviniai blynai su grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Bulviniai blynai yra klasikinis lietuviškos virtuvės patiekalas, kurį gamino dar mūsų seneliai. Ši versija – traški išorėje, bet minkšta viduje, puikiai dera su grietine. Receptas primena senovės tradicijas, kai bulvės buvo pagrindinis produktas kaimo buityje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Bulvėms sutarkuoti)
  • Didelė keptuvė (Blynams kepti)
  • Mentelė (Blynams apversti)
  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 kg kg Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 50 g Miltai - Papildomai galima naudoti krakmolą
  • 1 arbatinis šaukštelis Druska - Pagal skonį
  • Aliejus Kepimui - Tinkamas aliejus, pvz., saulėgrąžų

Patiekalas

  • 200 g Grietinė - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuokite, nusausinkite per švarų audinį, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir druska.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suformuokite blynus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės bus auksinės spalvos.
  • Patiekite karštus blynus su grietine.

Pabaigai…

Galite pridėti smulkintų svogūnų į tešlą, kad suteiktumėte papildomą skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Bulviniai blynai, Grietinė, Tradiciniai lietuviški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai