
Traškūs bulviniai blynai su grietine
Bulviniai blynai yra klasikinis lietuviškos virtuvės patiekalas, kurį gamino dar mūsų seneliai. Ši versija – traški išorėje, bet minkšta viduje, puikiai dera su grietine. Receptas primena senovės tradicijas, kai bulvės buvo pagrindinis produktas kaimo buityje.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Bulvėms sutarkuoti)
- Didelė keptuvė (Blynams kepti)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 1 kg kg Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Miltai - Papildomai galima naudoti krakmolą
- 1 arbatinis šaukštelis Druska - Pagal skonį
- Aliejus Kepimui - Tinkamas aliejus, pvz., saulėgrąžų
Patiekalas
- 200 g Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuokite, nusausinkite per švarų audinį, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir druska.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suformuokite blynus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės bus auksinės spalvos.
- Patiekite karštus blynus su grietine.
Pabaigai…
Galite pridėti smulkintų svogūnų į tešlą, kad suteiktumėte papildomą skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg