
Traškūs bulviniai blynai su sūrio padažu
Šis receptas kilęs iš tradicinių lietuviškų patiekalų. Bulviniai blynai, kepti ant taukų, įgauna ypatingą traškumą ir nepakartojamą skonį. Sūrio padažas prideda šiek tiek pikantiškumo ir puikiai derinasi su blynais. Nors receptas yra paprastas, šis patiekalas yra labai skanus ir patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
- Keptuvė (Geriausia naudoti keptuvę su storu dugnu)
- Mentelė (Blynams apversti)
Ingredientai
Blynų tešla
- 5 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai tarkuotas
- 2 šaukštai Manų kruopos
- 1 vnt Kiaušinis
- Druska - Pagal skonį
- Taukai - Kepimui
Gaminimo eiga
- Bulves ir svogūną sutarkuokite. Įtarkuokite kiaušinį, įdėkite manų kruopas ir druską pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite taukus. Suformuokite mažus blynelius ir kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių.
- Bulvinius blynus patiekite su sūrio padažu.
Pabaigai…
Keptuvę galite pakeisti į nelimpančią, kad blynai būtų mažiau riebūs. Sūrio padažą galite pasigaminti iš grietinėlės sūrio, šiek tiek grietinėlės ir prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg