Traškūs grybukai su cukraus pudra

Traškūs grybukai su cukraus pudra

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai ne tik maistas, tai stebuklingas patiekalas, kurį valgant jaučiuosi laimingas. Mūsų šeimoje jis tradiciškai ruošiamas kiekvieną savaitgalį. Šie grybukai yra pagaminti iš paprastos tešlos, bet jų forma ir skonis yra nepakartojami.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grybų formos formelės
  • Kepimo skarda
  • Plakimo šluotelė
  • Orkaitė

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 g Miltai
  • 100 g Sviestas
  • 100 g Cukrus
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a. š. Vanilinis cukrus
  • 1 a. š. Kepimo milteliai
  • Cukraus pudra - Apibarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą ir cukrų išplakti iki purumo.
  • Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Užminkyti tešlą.
  • Formuoti mažus rutuliukus ir dėti juos į grybų formos formeles.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  • Atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Pabaigai…

Galite pridėti šiek tiek cinamono ar muskato riešuto, kad suteiktumėte papildomo skonio. Jei neturite grybų formos formelių, galite naudoti bet kokias kitas mažas formeles.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cukraus pudra, Grybukai, Receptai su nuotraukomis, Traškūs
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating