Traškūs lakštai su medumi – skruzdėlynas

Traškūs lakštai su medumi – skruzdėlynas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra puikus būdas sukurti tradicinį lietuvišką skruzdėlyną su medaus sirupu. Tai ne tik desertas, bet ir dekoratyvinė vaišių stalo dalis, idealiai tinkantis šventėms. Lakštai gaminami iš paprastos tešlos, kuri verdama aliejuje ir sluoksniuojama su medaus sirupu. Galima puošti razinomis, riešutais ar aguonomis, kad skonis būtų dar turtingesnis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 40 minutes
Iš viso 2 hours 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Reikalinga aliejui kaitinti ir lakštams virti)
  • Šaukštas (Maišymui ir sirupo užpylimui)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti į keturkampius)
  • Dubenėlis (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 stiklinės Miltai - Apytikriai, priklausomai nuo kiaušinių dydžio
  • 4 vnt Dideli kiaušiniai
  • 5 šaukštai Grietinė
  • Žiupsnelis Druska

Kepimas

  • 1 litras Alyvuogių aliejus - Lakštų virimui

Sirupas

  • 200 g Medus
  • 200 g Cukrus
  • 50 g Sviestas
  • 2 šaukštai Vanduo
  • 1 šaukštas Grietinė

Gaminimo eiga
 

  • Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišykite tešlą. Miltus dėkite palaipsniui, nes jų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio ir miltų rūšies. Tešla turi būti nelipni, bet elastinga.
  • Palikite tešlą pastovėti 1-2 valandas, kad subręstų.
  • Labai plonai iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją į 3-4 cm keturkampius.
  • Gabalėlius dėkite į verdantį aliejų ir virkite, kol pagels.
  • Sveikatinkite sirupą: sudėkite visus ingredientus į indą ir virkite tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neištirpsta.
  • Įdėkite virtus traškius lakštus į lėkštę, užpilkite sirupu ir vėl sluoksniuokite lakštus su sirupu, kol suformuosite didelį skruzdėlyną.
  • Puoškite razinomis, riešutais ar aguonomis pagal skonį.

Pabaigai…

Tešlos plonumas yra labai svarbus, kad lakštai būtų traškūs. Prieš kočiojant tešlą, paviršių galima šiek tiek patepti aliejumi, kad neliptų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 40gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 45gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Medaus desertas, Skruzdėlynas, Traškūs lakštai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai