Traškūs rauginti kopūstai su spanguolėmis
Pagaliau! Pirmasis šio sezono kopūstų raugimas. Aš neraugiu didelių bačkų ir senoviškai neraugiu. Keletą metų raugiu taip, kaip visada pasiseka: nedaug ir su vandeniu. Šis būdas puikiai tinka nedidelei šeimai, kai kopūstų per žiemą bačkos nesuvalgote. Raugiu dvi vidutinio dydžio kopūstų galvas, po 3 dienų jau galiu mėgautis traškiais, puikiai įrūgusiais kopūstais, o kai suvalgome, raugiu naują partiją.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Kopūstams sukapoti)
- Tarka (Morkoms sutarkuoti)
- Indas raugimui (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
- Kočėlas (Kopūstams subadymui)
- Stiklainiai (Laikymui šaldytuve)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 vnt Vidutinio dydžio kopūsto galvos - Apie 4-5 kg
- 1 vnt Morka
- Saujelė Kmynai
- Sauja Spanguolės
- 1 l Šaltas vanduo
- 1 v.š. Rupios druskos
- 1 v.š. Cukrus - Nebūtina, bet man taip skaniau
Gaminimo eiga
- Kopūstus sukapoti, morką sutarkuoti. Sudėti kmynus ir spanguoles. Užpilti vandeniu, sumaišytu su druska ir cukrumi. Sumaišyti ir gerai subadyti kočėlu. Paslėgti. 3 dienas laikyti kambario temperatūroje, kasdien subadant kočėlu. Sudėti į stiklainius ir laikyti šaldytuve.
Pabaigai…
Jei nenorite pilti vandens, tai ir nepilkite. Šis būdas labai patinka!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 12gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg