Traškūs rauginti kopūstai su spanguolėmis

Traškūs rauginti kopūstai su spanguolėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pagaliau! Pirmasis šio sezono kopūstų raugimas. Aš neraugiu didelių bačkų ir senoviškai neraugiu. Keletą metų raugiu taip, kaip visada pasiseka: nedaug ir su vandeniu. Šis būdas puikiai tinka nedidelei šeimai, kai kopūstų per žiemą bačkos nesuvalgote. Raugiu dvi vidutinio dydžio kopūstų galvas, po 3 dienų jau galiu mėgautis traškiais, puikiai įrūgusiais kopūstais, o kai suvalgome, raugiu naują partiją.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 3 days
Iš viso 3 days 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Kopūstams sukapoti)
  • Tarka (Morkoms sutarkuoti)
  • Indas raugimui (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
  • Kočėlas (Kopūstams subadymui)
  • Stiklainiai (Laikymui šaldytuve)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 2 vnt Vidutinio dydžio kopūsto galvos - Apie 4-5 kg
  • 1 vnt Morka
  • Saujelė Kmynai
  • Sauja Spanguolės
  • 1 l Šaltas vanduo
  • 1 v.š. Rupios druskos
  • 1 v.š. Cukrus - Nebūtina, bet man taip skaniau

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstus sukapoti, morką sutarkuoti. Sudėti kmynus ir spanguoles. Užpilti vandeniu, sumaišytu su druska ir cukrumi. Sumaišyti ir gerai subadyti kočėlu. Paslėgti. 3 dienas laikyti kambario temperatūroje, kasdien subadant kočėlu. Sudėti į stiklainius ir laikyti šaldytuve.

Pabaigai…

Jei nenorite pilti vandens, tai ir nepilkite. Šis būdas labai patinka!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 12gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Raugimas, Rauginti kopūstai, Spanguolės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai