
Traškus Skruzdėlynas
Pirma karta kepiau skruzdėlyną ir nors skonis buvo puikus, trūko traškumo, kurį randu pirktiniuose skruzdėlynuose. Tai gali būti dėl aliejaus temperatūros ar tešlos paruošimo. Šis receptas yra puikus desertas, kurį lengva paruošti ir kuris patiks visiems.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Norint formuoti skruzdėlyną)
- Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Kepimo popierius (Skruzdėlynui dėti ant servetėlių)
- Sietelis (Miltams sijoti)
- Puodas (Alyvoms kaitinti)
Ingredientai
- 4 vnt Kiaušiniai
- 400 g Miltai
- 4 šaukštai Degtinė
- Druska - Pagal skonį
- Rapsų aliejus - Kepimui
- Medus - Skruzdėlynui aptepti
- Aguonos - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Kiaušinius sumaišykite su druska ir degtine.
- Po truputį įmaišykite miltus, kad tešla būtų vientisa.
- Tešlą išminkykite rankomis ir tuomet kočiokite su kočėlu apie 10 minučių.
- Padėkite tešlą į šaldytuvą 2 valandoms.
- Plonai iškočiokite tešlą ir supjaustykite norimos formos gabalėliais.
- Kepkite rapsų aliejuje ant karštos ugnies, kol tešlos gabalėliai taps auksinės spalvos.
- Išimkite ir padėkite ant servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių.
- Apšlakstykite medumi ir pabarstykite aguonomis prieš patiekdami.
Pabaigai…
Tešlos traškumui užtikrinti, kepkite mažesnėmis porcijomis ir pasirūpinkite, kad aliejus būtų pakankamai įkaitęs.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 10gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 100mgKalis: 100mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg