
Traškūs sumuštiniai su svogūnais
Šie traškūs sumuštiniai su svogūnais yra paprasti, bet labai skanūs ir puikiai tinka kaip užkandis. Gaminami iš smulkiai pjaustytų svogūnų, druskos, kiaušinio ir šiek tiek miltų, kepti keptuvėje ir paskrudinti orkaitėje.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Svogūnų masei kepti)
- Orkaitė (Sumuštiniams paskrudinti)
- Pjaustymo lentelė (Svogūnams pjaustyti)
- Peilis (Svogūnams pjaustyti)
- Skardelė (Sumuštiniams kepti orkaitėje)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
- 2 vnt Dideli svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 1 a.š. Druska
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 v.š. Miltai
- 1 vnt Batono riekelės - Supjaustytos mažesnėmis dalimis
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite juos su druska, kiaušiniu ir miltais.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite paruoštą svogūnų masę ant batono riekelių tik iš vienos pusės, kur yra svogūnai.
- Keptas sumuštinių puseles dėkite į skardelę ir kepkite 180°C orkaitėje, kol apačia gražiai paskrus.
Pabaigai…
Sumuštiniai puikiai tinka kaip užkandis, ypač šaltuoju metų laiku. Galite eksperimentuoti su prieskoniais arba pridėti šiek tiek sūrio pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg