Traškūs sūrio vafliai

Traškūs sūrio vafliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vaikystės skonis, kuris sugrąžina į tuos laikus, kai mamytė ar močiutė gamino šiuos traškius vaflius. Sūrio vafliai yra ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami, tad jie puikiai tinka ir kaip užkandis ar lengvas užkandis prie kavos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gerai įkaitinta, kad vafliai būtų traškūs)
  • Mentelė (Vafliams apversti)
  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Tarkuotas sūris - Riebi arba vidutinio riebumo sūris
  • 100 g Kvietiniai miltai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 ml Pienas
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
  • Šlakelis Alyvuogių aliejus - Kepti

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį suberti miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įpilti pieno ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.
  • Į tešlą įmaišyti tarkuotą sūrį.
  • Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek tešlos ir kepti, kol vafliai taps traškūs ir auksinės spalvos.
  • Apversti vaflius ir kepti dar keletą minučių, kol abi pusės bus auksinės spalvos.

Pabaigai…

Vafliai geriausiai skanūs švieži, tačiau juos galima laikyti sandariame inde keletą dienų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 300IU
Recepto raktažodžiai Lengvas paruošimas, Sūrio vafliai, Traškūs užkandžiai, Vaikystės skonis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai