
Traškūs sūrio vafliai
Vaikystės skonis, kuris sugrąžina į tuos laikus, kai mamytė ar močiutė gamino šiuos traškius vaflius. Sūrio vafliai yra ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami, tad jie puikiai tinka ir kaip užkandis ar lengvas užkandis prie kavos.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gerai įkaitinta, kad vafliai būtų traškūs)
- Mentelė (Vafliams apversti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Tarkuotas sūris - Riebi arba vidutinio riebumo sūris
- 100 g Kvietiniai miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 ml Pienas
- Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
- Šlakelis Alyvuogių aliejus - Kepti
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberti miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įpilti pieno ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.
- Į tešlą įmaišyti tarkuotą sūrį.
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek tešlos ir kepti, kol vafliai taps traškūs ir auksinės spalvos.
- Apversti vaflius ir kepti dar keletą minučių, kol abi pusės bus auksinės spalvos.
Pabaigai…
Vafliai geriausiai skanūs švieži, tačiau juos galima laikyti sandariame inde keletą dienų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 300IU