Traškūs svogūnų sumuštiniai
Šis receptas buvo įkvėptas mano brolio, kuris pamatė šiuos svogūnų sumuštinius TicToc’e. Jis neišdrįso jų pagaminti, todėl išsiuntė man išbandyti. Rezultatas buvo traškūs ir skanūs sumuštiniai, puikiai tinkantys lengviems užkandžiams.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Keptuvė (Sumuštiniams kepti)
- Orkaitė (Galutiniam traškumui suteikti)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
- Mentelė (Sumuštiniams apversti)
Ingredientai
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 1 šaukštas Miltai
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 8 riekės Batonas - Supjaustytas
- Alyvuogių aliejus - Kepti
Gaminimo eiga
- Supjaustyti svogūnus, apibarstyti druska ir pipirais.
- Į dubenį sudėti svogūnus, įmušti kiaušinį, dėti miltus ir gerai išmaišyti.
- Gautą masę užtepti ant batono riekelių.
- Kepti keptuvėje ant įkaitusio aliejaus, užtepta puse žemyn, kol gražiai apskrus.
- Apkepusius sumuštinius dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 5-7 minutes, kad taptų traškūs.
Pabaigai…
Galite pridėti tarkuotos dešros, jei norite šiek tiek mėsiško skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 55mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg