Traškūs svogūnų sumuštiniai

Traškūs svogūnų sumuštiniai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas buvo įkvėptas mano brolio, kuris pamatė šiuos svogūnų sumuštinius TicToc’e. Jis neišdrįso jų pagaminti, todėl išsiuntė man išbandyti. Rezultatas buvo traškūs ir skanūs sumuštiniai, puikiai tinkantys lengviems užkandžiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Keptuvė (Sumuštiniams kepti)
  • Orkaitė (Galutiniam traškumui suteikti)
  • Kepimo popierius (Skardai iškloti)
  • Mentelė (Sumuštiniams apversti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
  • 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
  • 1 šaukštas Miltai
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 8 riekės Batonas - Supjaustytas
  • Alyvuogių aliejus - Kepti

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustyti svogūnus, apibarstyti druska ir pipirais.
  • Į dubenį sudėti svogūnus, įmušti kiaušinį, dėti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Gautą masę užtepti ant batono riekelių.
  • Kepti keptuvėje ant įkaitusio aliejaus, užtepta puse žemyn, kol gražiai apskrus.
  • Apkepusius sumuštinius dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 5-7 minutes, kad taptų traškūs.

Pabaigai…

Galite pridėti tarkuotos dešros, jei norite šiek tiek mėsiško skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 55mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Svogūnų sumuštiniai, Traškūs sumuštiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai