Trinta moliūgų sriuba su skrebučiais

Trinta moliūgų sriuba su skrebučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši trinta moliūgų sriuba yra puikus rudens patiekalas, kuris šildo kūną ir sielą. Naudojant pagrindines daržoves, tokias kaip moliūgas, bulvės, svogūnai ir morkos, ši sriuba pasižymi sodriu skoniu ir subtiliu aitrumu, kurį suteikia čili pipiras. Šiltai pateikiama su keptais skrebučiais ir šviežiomis petražolėmis, ši sriuba tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu rudens patiekalu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, kad tilptų visi ingredientai)
  • Trintuvo aparatas (Trintuvui arba rankinis trintuvas)
  • Kepimo skardas (Skrebučiams kepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Sriubos ingredientai

  • 1 vnt Moliūgas - Maži gabaliukai, be sėklų ir žievės
  • 3 vnt Bulvės
  • 0.5 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 0.5 vnt Morka - Supjaustyta
  • 0.5 vnt Čili pipiras - Be sėklų, smulkiai supjaustytas
  • 0.5 vnt Paprika - Supjaustyta
  • Vištienos sultinys - Pakankamai, kad užpildytų sriubą

Papildomi ingredientai

  • Kepti batono skrebučiai - Patiekimui
  • Krapai ir petražolės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgą supjaustyti mažais gabaliukais, pašalinti sėklas ir žievę. Sudėti į puodą su bulvėmis, svogūnu, morka, čili pipiru ir paprika. Užpilti vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštės.
  • Virusias daržoves sublenderiuoti, kad gautųsi vientisa masė. Įpilti vištienos sultinio, kad gautųsi norima sriubos konsistencija.
  • Kepti batono skrebučius keptuvėje arba orkaitėje, kol taps traškūs.
  • Į paruoštą sriubą įmaišyti keptus svogūnus, užbarstyti skrebučiais, krapais ir petražolėmis prieš patiekimą.

Pabaigai…

Norint intensyvesnio skonio, galite įdėti daugiau čili pipiro arba naudoti aštrius prieskonius. Šią sriubą taip pat galima šaldyti ir patiekti kitą dieną.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 10mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Moliūgų sriuba, Rudens receptai, Skrebučiai, Trinta sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating