
Trinta moliūgų sriuba su voveraitėmis
Senai svajojau apie trintą moliūgų sriubą su voveraitėmis. Paskutinio grybavimo metu radau nedaug voveraičių, bet poros saujų užteko šiam nuostabiam receptui. Moliūgą, morkas ir bulves verčiau vištienos sultinyje, po to viską sutriniau. Pabaigoje pridėjau ant sviesto keptų voveraičių, vištienos krūtinėlės, laiškinio česnako, svogūno laiškų, lauro lapų, kvapiųjų pipirų ir lydyto sūrelio su grybų skoniu. Pasaka!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, sriubai virti)
- Blenderis (Sutrinti daržovėms)
- Keptuvė (Voveraitėms ir vištienai kepti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Samtis (Sriubai semti)
Ingredientai
Sriubos pagrindas
- 1 vnt Moliūgas - Pjaustytas kubeliais
- 2 vnt Morkos - Pjaustytos griežinėliais
- 3 vnt Bulvės - Pjaustytos kubeliais
- 1 l Vištienos sultinys
Sriubos priedai
- 200 g Voveraitės - Keptos ant sviesto
- 200 g Vištienos krūtinėlė - Kepta ir smulkinta
- 1 ryšulėlis Laiškinis česnakas - Smulkintas
- 1 ryšulėlis Svogūnų laiškai - Smulkinti
- 2 vnt Lauro lapai
- 5 vnt Kvapiųjų pipirų žirneliai
- 100 g Lydytas sūrelis - Grybų skonio
Gaminimo eiga
- Supjaustykite moliūgą, morkas ir bulves. Sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vištienos sultiniu. Virkite, kol daržovės suminkštės.
- Sutriname daržoves blenderiu iki vientisos masės.
- Ant sviesto kepame voveraites ir vištienos krūtinėlę, kol gražiai apskrus.
- Į trintą sriubą dedame keptas voveraites, vištieną, laiškinį česnaką, svogūnų laiškus, lauro lapus ir kvapiųjų pipirų žirnelius.
- Galiausiai įmaišome lydytą sūrelį. Maišome, kol sūrelis visiškai ištirps ir sriuba taps kreminė.
- Patiekiame karštą su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, jei pageidaujama.
Pabaigai…
Sriubą galima pagardinti trintu česnaku ar papildomu druska ir pipirais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg