Troškinta antiena su bulvėmis ir kopūstų salotomis

Troškinta antiena su bulvėmis ir kopūstų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas apima skaniai patroškintą antieną, kuri yra apkepinta iki traškumo ir troškinta namuose gamintoje grietinėje. Patiekiama su virtomis bulvėmis, pagardintomis šviežiais krapais, ir gaiviomis kopūstų bei morkų salotomis. Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, suteikiantis malonią šilumos ir skonių sintezę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pietūs, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Anties apkepimui)
  • Puodas (Anties troškinimui ir bulvių virimui)
  • Šaukštas (Maišymui ir padažo paruošimui)
  • Dubenėlis (Salotų paruošimui)
  • Tarka (Morkų sutarkavimui)
  • Peilis (Kopūstų ir salierų pjaustymui)

Ingredientai
  

Antiena

  • 1 vnt Antis - Supjaustyta porcijomis
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 200 ml Grietinė - Namų gamybos arba parduotuvinė
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui

Bulvės su krapais

  • 800 g Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
  • Pagal skonį Švieži krapai - Smulkiai pjaustyti

Kopūstų ir morkų salotos

  • 400 g Kopūstai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 vnt Morka - Sutarkuota
  • 2 stiebai Salierai - Smulkiai supjaustyti
  • 2 šaukštai Majonezas - Pagal skonį
  • 1 šaukštas Graikiškas jogurtas - Arba kitas natūralus jogurtas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui

Gaminimo eiga
 

  • Antį supjaustyti porcijomis, apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos, tada perkelti į puodą.
  • Pridėti smulkiai pjaustytą svogūną, morkas ir grietinę. Pagardinti druska ir pipirais. Troškinti ant silpnos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa bus minkšta.
  • Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Prieš patiekimą apibarstyti smulkintais krapais.
  • Kopūstus, morką ir salierus sudėti į dubenį, pridėti druskos, pipirų, majonezo ir jogurto. Viską gerai išmaišyti.

Pabaigai…

Jei mėgstate, galite į salotas pridėti šiek tiek Dižono garstyčių arba krienų – tai suteiks malonią skonio natą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 7gCukrus: 6gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 60mg
Recepto raktažodžiai Antiena, Bulvės su krapais, Kopūstų salotos, Troškinti patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai