
Troškinta antiena su bulvėmis ir kopūstų salotomis
Šis receptas apima skaniai patroškintą antieną, kuri yra apkepinta iki traškumo ir troškinta namuose gamintoje grietinėje. Patiekiama su virtomis bulvėmis, pagardintomis šviežiais krapais, ir gaiviomis kopūstų bei morkų salotomis. Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, suteikiantis malonią šilumos ir skonių sintezę.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Anties apkepimui)
- Puodas (Anties troškinimui ir bulvių virimui)
- Šaukštas (Maišymui ir padažo paruošimui)
- Dubenėlis (Salotų paruošimui)
- Tarka (Morkų sutarkavimui)
- Peilis (Kopūstų ir salierų pjaustymui)
Ingredientai
Antiena
- 1 vnt Antis - Supjaustyta porcijomis
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 200 ml Grietinė - Namų gamybos arba parduotuvinė
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
Bulvės su krapais
- 800 g Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
- Pagal skonį Švieži krapai - Smulkiai pjaustyti
Kopūstų ir morkų salotos
- 400 g Kopūstai - Smulkiai supjaustyti
- 1 vnt Morka - Sutarkuota
- 2 stiebai Salierai - Smulkiai supjaustyti
- 2 šaukštai Majonezas - Pagal skonį
- 1 šaukštas Graikiškas jogurtas - Arba kitas natūralus jogurtas
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
Gaminimo eiga
- Antį supjaustyti porcijomis, apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos, tada perkelti į puodą.
- Pridėti smulkiai pjaustytą svogūną, morkas ir grietinę. Pagardinti druska ir pipirais. Troškinti ant silpnos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa bus minkšta.
- Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Prieš patiekimą apibarstyti smulkintais krapais.
- Kopūstus, morką ir salierus sudėti į dubenį, pridėti druskos, pipirų, majonezo ir jogurto. Viską gerai išmaišyti.
Pabaigai…
Jei mėgstate, galite į salotas pridėti šiek tiek Dižono garstyčių arba krienų – tai suteiks malonią skonio natą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 7gCukrus: 6gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 60mg