
Troškinta jūros lydeka su žolelių prieskoniais ir daržovėmis
Šis receptas gimė iš meilės troškintiems patiekalams ir paprastiems, tačiau skaniems pietums. Jūros lydeka pagardinta žolelėmis, lengvai apkepta ir troškinta su daržovėmis – svogūnais, morkomis, salieru ir pomidorais, kol įgauna nepakartojamą skonį. Šalia patiekiamos violetinės bulvės ir agurkų salotos, kurios buvo ruoštos žiemai, sukuria tobulą derinį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Žuviai kepti)
- Puodas (Daržovėms troškinti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir žuviai pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir žuviai pjaustyti)
- Stiklainiai (Agurkų salotoms laikyti)
Ingredientai
Žuvis
- 1 vnt Jūros lydeka - Šviežia arba šaldyta
- Žolelių prieskoniai - Pagal skonį
- 1 valg. Aliejus - Kepimui
Daržovės
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Saliero stiebas - Supjaustytas
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti
- 50 ml Grietinėlė - Troškinimui
Papildomai
- 4 vnt Violetinės bulvės - Virta ir svieste apkepta
- 1 stiklainis Agurkų salotos su svogūnais - Namų gamybos
Gaminimo eiga
- Pagardinti jūros lydeką žolelių prieskoniais. Keptuvėje su aliejumi lengvai apkepti žuvį, kol ji tampa auksinės spalvos.
- Į puodą sudėti supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas, supjaustytą salierą ir pomidorus. Troškinti ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės.
- Į puodą su daržovėmis įdėti apkeptą žuvį, užpilti grietinėle ir troškinti ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol žuvis pilnai iškeps.
- Kol žuvis troškinasi, išvirti violetines bulves, tada apkepti jas svieste keptuvėje.
- Patiekti jūros lydeką su troškintomis daržovėmis, violetinėmis bulvėmis ir agurkų salotomis.
Pabaigai…
Violetinės bulvės suteikia spalvos kontrastą ir puikiai dera su švelnia žuvies tekstūra. Agurkų salotos, ruošti žiemai, prideda gaivumo kiekvienam kąsniui.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 300mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 40mg