Troškinta Kiauliena su Bulvėmis ir Pomidorais

Troškinta Kiauliena su Bulvėmis ir Pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandiena mano pietus. Mmmm❤️💗❤️. Štai receptas: Naudojau kiaulieną. Išviriau mėsyte, tada pridedu įvairių prieskonių kurie tinka mėsytei šiek tiek apkepinau keptuvėje dar ir sudėjau į puodą.. Tada svogūniuką ir morkyčių, tarkavau per tarkų tarką apkepinau keptuvėje i pabaigą dėjau pomidorų padažo ir džiovinto baziliko, garstyčių miltelių dar pakepinau ir supyliau į puodą ant mėsytes. Tada užpyliau virinto vandenuko ir dar pakaitinau apie penkiolika minučių. Pasiruošiau miltų plakinio, supyliau į pabaigą maišyti kol sutirštės. Ir žinoma bulves išviriau bet aš visada dedu gera šaukštą riebalų į bulves kai jau vanduo užverda. Riebalai gali būti net pavyzdžiui likę nuo keptos vištienos ir t.t. Skanaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas troškinimui)
  • Keptuvė (Skirta apkepinimui)
  • Tarka (Daržovėms tarkuoti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 500 g Kiaulienos mėsa - Supjaustyta kubeliais
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 200 ml Pomidorų padažas
  • 1 a.š. Džiovintas bazilikas
  • 1 a.š. Garstyčių milteliai
  • 2 v.š. Miltai - Plakinio paruošimui
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 1 v.š. Riebalai - Gali būti nuo keptos vištienos

Gaminimo eiga
 

  • Išvirkite kiaulienos mėsą dideliame puode.
  • Pridėkite įvairių prieskonių, kurie tinka mėsai, ir šiek tiek apkepkite keptuvėje. Tada sudėkite atgal į puodą.
  • Smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas apkepkite keptuvėje. Pridėkite pomidorų padažo, džiovinto baziliko ir garstyčių miltelių. Viską dar pakepinkite ir supilkite į puodą ant mėsos.
  • Užpilkite virintu vandeniu ir dar pakaitinkite apie 15 minučių.
  • Paruoškite miltų plakinį ir supilkite į puodą maišant, kol padažas sutirštės.
  • Išvirkite bulves ir įdėkite šaukštą riebalų, kai vanduo užverda.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka greitiems ir sočiai pietums. Bulvės gali būti virinamos su papildomu riebalų šaukštu, kad jos būtų minkštos ir skanios.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Greiti pietūs, Pomidorai, Tradicinis receptas, Troškinta kiauliena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai