Troškinti grybai su bulvėmis
Vakarykštės grybavimo istorijos tęsinys. Radau daugiausia kalpokų, kurie ypatingu skoniu nepasižymi, todėl tenka prie jų ‘pažaisti’. Su sviestuku, aliejuku, daug svogūnų ir porų, česnako skiltelėmis, česnaku ir čiobreliais. Troškinta su grietinėle ir laiškiniu česnaku, pateikiama su virtomis bulvėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Su sviestuku, aliejumi)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
Ingredientai
Grybai
- 400 g Kalpokai - Apvirti
- 50 g Sviestas
- 50 ml Alyvuogių aliejus
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Porai - Supjaustyti
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 100 ml Grietinėlė
- 1 sauja Laiškinis česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 600 g Bulvės - Virtos
- Pagal skonį Čiobreliai - Šakelės
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, porus ir česnaką. Kepkite, kol suminkštės.
- Į keptuvę įdėkite apvirtus kalpokus ir troškinkite, kol grybai šiek tiek apskrus.
- Įpilkite grietinėlę ir troškinkite ant lėtos ugnies, kol viskas susimaišys ir sutirštės.
- Galiausiai, įberkite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako ir gerai išmaišykite.
- Patiekite su virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Kalpokai gali būti pakeisti kitais grybais, pavyzdžiui, voveraitėmis ar pievagrybiais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 40mgNatris: 200mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg