Troškinti ir Kepti Balandėliai

Troškinti ir Kepti Balandėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Visada darau daug balandėlių, kad ir dukra galėtų namo kitai dienai parsivežti. Šis receptas yra tradicinis, su nedideliu posūkiu – balandėliai yra troškinami greitpuodyje ir prieš tai truputį pakepinami orkaitėje, kad būtų šiek tiek paskrudę. Taip pat naudojami rauginti agurkai ir virtos bulvės kaip garnyras.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Didelė, kad tilptų visi balandėliai)
  • Greitpuodis (Troškinimui)
  • Peilis (Kopūsto lapams paruošti)
  • Dubuo (Faršo ir ryžių mišiniui sumaišyti)
  • Šaukštas (Mišiniui įdėti į kopūstų lapus)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Faršas - Sumaišytas su ryžiais
  • 200 g Ryžiai - Išvirti
  • 1 vnt Kopūstas - Lapams paruošti

Troškinimui

  • 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
  • 200 ml Vanduo - Troškinimui
  • 200 g Grietinė
  • 100 ml Pomidorų padažas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Maltieji pipirai

Garnyras

  • 8 vnt Bulvės - Virtos
  • 8 vnt Rauginti agurkai

Gaminimo eiga
 

  • Kopūsto lapus suminkštinkite verdančiame vandenyje. Faršą sumaišykite su išvirtais ryžiais.
  • Paruoštą mišinį dėkite į kopūsto lapus ir suformuokite balandėlius. Dėkite juos į kepimo skardą ir pakepinkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių, kol šiek tiek apskrus.
  • Greitpuodžio dugną išklokite kopūsto lapais, pridėkite morkų griežinėlių ir sudėkite pakepintus balandėlius. Užpilkite vandeniu, pridėkite grietinę ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Troškinkite 20 minučių ir palikite greitpuodyje, kol atvės.
  • Patiekite su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.

Pabaigai…

Balandėliai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Jei norite daugiau skonių, galite pridėti įvairių prieskonių į faršą, pvz., česnako ar krapų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Greitpuodis, Rauginti agurkai, Receptai su nuotraukomis, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating