Troškinti mėsos suktinukai su daržovėmis

Troškinti mėsos suktinukai su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra apie jaukią ir nostalgišką mėsos suktinukų vakarienę. Receptas remiasi tradicijomis, kai mėsos suktinukai su gardžiu įdaru buvo troškinami, kad gautų ypatingą skonį ir tekstūrą. Morkos, svogūnai ir prieskoniai suteikia ne tik aromato, bet ir spalvingumo. Tai puikus patiekalas rudens vakarams, kai norisi šilto, jaukaus ir sielą sušildančio maisto.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Skirti mėsai supjaustyti į gabalus)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai)
  • Kepimo popierius (Naudoti kepimui orkaitėje)
  • Keptuvė (Mėsai ir daržovėms apkepinti)
  • Troškintuvė (Mėsos suktinukams troškinti)
  • Tarka (Morkoms sutarkuoti)
  • Medinis smeigtukas (Mėsos suktinukų sutvirtinimui)

Ingredientai
  

  • 700 g Kiaulienos nugarinės
  • 400 g Faršo
  • 3 vnt Svogūnų - Smulkinti
  • 2 vnt Morkų - Sutarkuotos
  • 3 skiltelės Česnako
  • Druskos - Pagal skonį
  • Pipirų - Pagal skonį
  • Lauro lapų
  • Maltos raudonosios paprikos
  • Raudonėlio
  • Baziliko
  • Petražolių - Pabaigoje apibarstyti
  • Krapų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Sultinio - Naudoti troškinimui
  • Grietinės - Naudoti padažui

Gaminimo eiga
 

  • Idarui 1 morką nuskusti, sutarkuoti, 1 svogūną supjaustyti ir apkepinti, kol suminkštės.
  • Į faršą įtarkuoti 2 skilteles česnako, dėti raudonėlio, baziliko, maltos paprikos, petražolių, krapų, įmaišyti keptintas daržoves.
  • Nugarinę supjaustyti į 4 dalis, plonai išmušti, pabarstyti druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabalėlio dėti įdaro, suvynioti ir susmeigti mediniais smeigtukais. Apkepinti keptuvėje iš abiejų pusių.
  • Į puodą pilti aliejus, pakepinti 1 tarkuotą morką ir 2 smulkintus svogūnus bei 1 česnako skiltelę. Pilti sultinį, dėti grietinę, lauro lapų, prieskonių, sudėti suktinukus. Troškinti 40-45 minutes, uždengus dangčiu, ant nedidelės ugnies.
  • Troškinimo pabaigoje užberti petražolių. Tiekti su padažu, kuriame troškinosi.

Pabaigai…

Galite pridėti papildomų prieskonių pagal skonį, pvz., rūkytos paprikos arba čiobrelių. Patiekite su bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis, kad gautumėte pilną valgį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 45gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 750mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Lietuviškas maistas, Mėsos suktinukai, Tradiciniai receptai, Troškinti suktinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai