
Troskinti rauginti kopūstai su džiovintais grybais ir keptais lašinukais
Šis tradicinis lietuviškas patiekalas yra tikra žiemos vakarienės klasika. Kopūstai troškinami su džiovintais grybais, kurie suteikia sodrumo, o kepti lašinukai papildo patiekalą skoniu. Patiekiama su bulvių koše, kad suteiktų sotumo ir šilumos žvarbioms dienoms.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lašinukams kepti)
- Puodas (Kopūstams ir grybams troškinti)
- Maišymo šaukštas
- Bulvių trintuvė (Bulvių košei gaminti)
Ingredientai
- 500 g Rauginti kopūstai - Nuspausti skystį
- 50 g Džiovinti grybai - Mirkyti vandenyje 20 minučių
- 100 g Lašinukai - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 3 vnt Bulvės - Nuluptos, supjaustytos
- 50 g Sviestas - Bulvių košei
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Mirkykite džiovintus grybus 20 minučių šiltame vandenyje, tada nusausinkite ir susmulkinkite.
- Keptuvėje apkepkite lašinukus, kol taps traškūs, tada išimkite ir atidėkite į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūną, tada pridėkite raugintus kopūstus ir džiovintus grybus. Troškinkite 40 minučių, kol kopūstai taps minkšti.
- Tuo metu virkite bulves sūdytame vandenyje, kol taps minkštos. Nusausinkite ir sutrinkite su sviestu į vientisą košę.
- Patiekite kopūstus su džiovintais grybais ir lašinukais ant bulvių košės. Skanaus!
Pabaigai…
Jeigu norite, galite naudoti rūkytus lašinukus, kad patiekalui suteiktumėte dar sodresnį skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 1200mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg