
Troškinti rauginti kopūstai su naminėmis dešrelėmis ir Mandel bulvytėmis
Paskutiniai šį sezoną! Rauginti kopūstai šaldytuve jau laukė sunaudojimo valandos. Šiandien viskas – itin paprastai. Troškinti rauginti kopūstai su naminėmis dešrelėmis yra jaukus, skanus, naminis maistas. Patiekalas papildytas Mandel bulvytėmis, pabarstytomis kanapių druska ir petražolėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Kopūstams troškinti)
- Keptuvė (Svogūnams ir dešrelėms kepti)
- Virtuvės peilis (Svogūnams pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Troškinti rauginti kopūstai
- 500 g Rauginti kopūstai
- 500 ml Naminis sultinys - Ilgai virtas
- 1 a.š. Džiovinti malti grybai
- 1 a.š. Džiovinta malta rukola
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Grūsti pipirai
- 2 šaukštai Naminė pomidorų tyrė
Naminės dešrelės
- 600 g Ėrienos dešrelės
Mandel bulvytės
- 4 vnt Mandel bulvytės - Neskustos
- 1 a.š. Kanapių druska
- 1 šaukštas Petražolės - Smulkintos
Gaminimo eiga
- Raugintus kopūstus sudėkite į puodą, užpilkite naminiu sultiniu, įberkite džiovintų maltų grybų ir džiovintos maltos rukolos. Troškinkite ant lėtos kaitros apie 20 minučių.
- Keptuvėje apkepkite svogūnus ir sudėkite į kopūstus. Įberkite druskos, grūstų pipirų, keletą šaukštų naminės pomidorų tyrės. Troškinkite dar apie 15 minučių.
- Ėrienos dešreles apkepkite keptuvėje, sudėkite į kopūstus ir dar 10 minučių lėtai patroškinkite.
- Patiekite su virtomis Mandel bulvytėmis, pabarstytomis kanapių druska ir petražolėmis.
Pabaigai…
Mandel bulvytės neskustos tam, kad išlaikytų daugiau maistingųjų medžiagų ir skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg