Troškintos bulvės su kaimiškomis dešrelėmis ir salotomis

Troškintos bulvės su kaimiškomis dešrelėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis kaimiškas patiekalas puikiai tinka šeimos pietums. Troškintos bulvės su daržovėmis ir kaimiškomis dešrelėmis suteikia šilumos ir jaukumo, o šviežios kopūstų ir morkų salotos prideda gaivumo. Receptas atspindi paprastą, bet širdingą lietuviškos virtuvės dvasią.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo rankovė (Bulvėms ir daržovėms troškinti.)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti.)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti.)
  • Salotų dubuo (Salotoms paruošti.)
  • Orkaitė (Troškinti patiekalui.)

Ingredientai
  

Troškinys

  • 6-8 vnt Bulvės - Supjaustytos griežinėliais.
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
  • 500 g Kaimiškos dešrelės - Nepjaustytos.
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, kmynai.

Salotos

  • 300 g Kiniškas kopūstas - Plonai pjaustytas.
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, petražolės.

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite daržoves: bulves, morkas ir svogūnus. Sudėkite viską į kepimo rankovę, pagardinkite prieskoniais ir įdėkite kaimiškas dešreles. Kepkite 180°C temperatūroje apie 60 minučių.
  • Kol troškinys kepa, paruoškite salotas: smulkiai supjaustykite kinišką kopūstą, sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Viską gerai sumaišykite.
  • Patikrinkite troškinį. Bulvės turėtų būti minkštos, o dešrelės gerai iškepusios. Patiekite su paruoštomis salotomis.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka šeimos pietums. Bulvės ir daržovės gali būti paruoštos iš anksto, o troškinys gali būti kepamas lėtai, kad visi skoniai susijungtų. Galima pridėti šiek tiek grietinės salotoms, jei norite suteikti joms švelnesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 1000mgKalis: 1200mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 8000IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Dešrelės, Lietuviška virtuvė, Salotos, Troškintos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai