
Troškintos kalakutienos širdelės su keptomis cukinijomis
Nepaprastas, tačiau labai skanus ir pigus patiekalas iš kalakutienos širdelių. Šį receptą rekomenduojama išbandyti visiems, kurie ieško paprasto ir ekonomiško būdo mėgautis turtingu skoniu. Širdelės paruošiamos skrudinant miltuose, o vėliau troškinamos sultinyje, kol tampa minkštos ir sultingos. Patiekiama su keptomis cukinijomis, kurios puikiai papildo šio patiekalo skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Gili keptuvė (Naudojama širdelėms skrudinti ir troškinti.)
- Dubenėlis (Miltams dėti.)
- Mentelė (Apversti širdeles ir cukinijas.)
- Peilis (Kalakutienos širdelėms ir cukinijoms pjaustyti.)
Ingredientai
- 500 g Kalakutienos širdelės - Nuplautos ir paruoštos.
- 100 g Miltai - Skrudinimui.
- Druska - Pagal skonį.
- Juodieji pipirai - Pagal skonį.
- 200 ml Sultinys arba vanduo - Troškinimui.
- 2 vnt Cukinijos - Supjaustytos griežinėliais.
- 2 valg. š. Augalinis aliejus - Kepti cukinijas.
Gaminimo eiga
- Kalakutienos širdeles nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais bei palikite 30 minučių pastovėti.
- Širdeles apvoliokite miltuose, kad gerai pasidengtų.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite širdeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Įpilkite sultinio arba vandens, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių, kol širdelės taps minkštos.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite cukinijų griežinėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Patiekite širdeles su keptomis cukinijomis ir mėgaukitės!
Pabaigai…
Jei neturite sultinio, galite naudoti paprastą vandenį, tačiau sultinys suteiks daugiau skonio. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėti šviežių žolelių ar kitų prieskonių, kad patiekalas būtų dar skanesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 80mgNatris: 250mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 15mg