Troškintos mėsos balandėliai su bulvėmis ir pomidorais

Troškintos mėsos balandėliai su bulvėmis ir pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį dažnai galima rasti namų virtuvėse. Troškinti mėsos balandėliai yra sultingi ir aromatingi, o patiekiami su bulvėmis ir šviežiais pomidorais, jie suteikia komforto ir jaukumo. Šis patiekalas yra idealus tiek kasdieniam vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė arba puodas (Reikalingas troškinimui)
  • Peilis (Naudojamas daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lentelė (Naudojama ingredientų pjaustymui)
  • Šaukštas (Skirtas maišymui ir patiekalui serviruoti)

Ingredientai
  

Balandėliai

  • 500 g Maltos kiaulienos
  • 1 vnt Kopūsto galva - Lapams
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 100 g Ryžiai - Išvirti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Surišimui
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Padažas

  • 200 ml Sultinys - Vištienos arba daržovių
  • 200 ml Pomidorų tyrė - Koncentruota
  • 100 ml Grietinėlė - Skonio praturtinimui
  • 2 v.š. Pomidorų padažas - Papildomam skoniui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Papildomai

  • 4 vnt Bulvės - Virtos, su krapais
  • 2 vnt Pomidorai - Šviežiai pjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Kopūsto lapus nuplėškite ir trumpai apvirkite, kad suminkštėtų.
  • Maltą mėsą sumaišykite su virtais ryžiais, svogūnais, morkomis, kiaušiniais, druska ir pipirais. Suformuokite balandėlius.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepkite balandėlius iš visų pusių.
  • Į puodą supilkite sultinį, pomidorų tyrę ir padažą, sudėkite apkepintus balandėlius ir troškinkite apie 60 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Pabaigoje supilkite grietinėlę ir dar 10 minučių troškinkite.
  • Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiais pomidorais.

Pabaigai…

Virtas bulves galite pabarstyti šviežiais krapais, kad suteiktumėte daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Mėsa, Receptai su nuotraukomis, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai